Iron Mountain gaat energieverbruik van datacenters met 20% terugdringen

Het dataopslag bedrijf Iron Mountain treedt als ‘Challenger Partner’ toe tot het Better Buildings Initiative van het Amerikaanse Minister van Energie (DOE). Als Challenger Partner belooft het bedrijf het energieverbruik van zijn datacenters in de komende tien jaar met 20% terug te dringen.

Iron MountainHet Better Buildings Initiative is een initiatief dat de energie-efficiëntie van gebouwen van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties in de VS moet vergroten. Hieronder vallen ook datacenters. Iron Mountain is de eerste partij die voldoet aan de Federal Information Security Management Act (FISMA) en toetreedt tot het Better Buildings Initiative.

Energieverbruik blijft groeien

“Het energieverbruik van datacenters blijft groeien, wat samenhangt met de ongelooflijk grote vraag naar IT-diensten en resources die de hedendaagse digitale wereld aandrijven”, zegt Dana Adams, vice president datacenters bij Iron Mountain. “Als een milieuverantwoorde datacenterbeheerder begrijpen wij dat continu inzetten op het verbeteren van energie-efficiëntie de beste manier is om onze klanten te bedienen. We innoveren om voorop te blijven op het gebied van energie-efficiëntie en zijn dan ook verheugd deel te nemen aan het Better Buildings Initiative.”

Onder andere de energie-efficiëntie van Iron Mountain’s datacenters in Boston, Pittsburgh en Kansas City moet als onderdeel van het project worden verbeterd. Hierbij zet het bedrijf in op het gebruik van onder andere geothermische koeling en het hergebruik van water dat op natuurlijk wijze wordt gekoeld. Daarnaast gaat het bedrijf voorverwarmers inzetten en de klimaatbeheersing in het datacenter verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.