ICT Room breidt datacenter van Serverius uit

Serverius Datacenter Meppel

ICTroom bouwt een nieuwe module voor het datacenter van Serverius in Meppel. Door deze uitbreiding breidt Serverius haar capaciteit uit, waardoor het bedrijf kan voldoen aan de groeiende vraag naar colocatie.

Serverius kreeg het datacenter in 2014 in handen na een overname. Hierbij werd de beschikbaarheid van het datacenter direct verhoogd. Het datacenter is modulair, waardoor de capaciteit van de locatie gefaseerd kan worden uitgebouwd. Ook is de capaciteit van het datacenter meerdere malen vergroot.

Naast het datacenter in Meppel beschikt Serverius ook over een datacenter in Dronten. De capaciteit van beide datacenters wordt inmiddels nagenoeg volledig benut. Om de groei in connectiviteit en colocatie diensten te kunnen blijven ondersteunen wordt nu een volledig nieuwe module gebouwd. In deze nieuwe module worden 125 racks geplaatst.

Lees ook
Ambitieze groeistrategie van OVHcloud vereist veel colocatie-capaciteit

Ambitieze groeistrategie van OVHcloud vereist veel colocatie-capaciteit

Europese aanbieder van cloud hosting OVHcloud heeft zijn eerste 'Local Zones' voor de public cloud geopend. De eerste is in Brussel, een tweede is geopend in Madrid. OVHcloud maakt hierbij gebruik van technologie van Gridscale, een bedrijf dat het onlangs heeft overgenomen.

Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Als in Duitsland de pers schrijft over een nieuw en groot datacenter is dat in principe geen nieuws voor de Nederlandse markt. Anders wordt het als het persbericht, waar iedereen naar verwijst, een paar punten bevat die juist elke Nederlander met kennis van de lokale datacentermarkt direct opvalt.

AI gaat forse impact hebben op de colo-markt

AI gaat forse impact hebben op de colo-markt

De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) zullen een aanzienlijke impact hebben op colocatie-datacenters. Clouddiensten die AI-gestuurde applicaties en processen kunnen ondersteunen, zullen in trek blijven naarmate organisaties AI-gestuurde applicaties en processen gaan gebruiken, stellen Stéphane Piot Sylvain Loizeau, mar1