Schneider Electric en T&S Klimaattechniek worden partners in koeling

MTC_Data_Center_Technicians

Eind 2015 hebben Schneider Electric en T&S Klimaattechniek een partnerovereenkomst getekend. Hiermee is T&S de eerste Cooling System Integrator van Schneider Electric in Nederland geworden. Allard Prins (T&S) en Sonja Boots (Schneider Electric) geven een toelichting ook de samenwerking.

Schneider Electric heeft in 2010 Uniflair S.p.A overgenomen. Hierna werden de oplossingen voor precisiekoeling en modulaire vloeren voor datacenters en telecommunicatie-applicaties geïntegreerd in de Schneider-organisatie. Daarmee biedt Schneider een brede portfolio aan koeloplossingen voor bedrijfskritische omgevingen - van netwerkkast tot groot datacenter. Van groot belang hierbij is, zo stellen Prins en Boots, dat het gaat om efficiënte, flexibele en betrouwbare oplossingen die eenvoudig zijn te installeren en te onderhouden.

Uitbouwen

DSC_8776_C2__Bew_3_600-198x300 Allard Prins

“Wij zochten een sterke partner die onze koeling-business bij onze datacenter- en telecom-klanten kon helpen uitbouwen. In T&S vonden wij de partner die een directe aansluiting heeft bij deze eindklanten en daarnaast in staat is om kwaliteit en flexibiliteit succesvol te combineren”, aldus Sonja Boots, die Channel Manager Cooling & Industrial Power is bij Schneider Electric.

T&S Klimaattechniek levert een uitgebreide portfolio van advies, configuratie, levering, montage, installatie en onderhoud op het gebied van koeltechniek. Boots: “Hiermee heeft T&S de afgelopen 15 jaar een uitstekende staat van dienst opgebouwd in het realiseren van koeltechnische projecten in met name datacenter- en telecomomgeving. T&S onderscheidt zich op het gebied van kwaliteit en flexibiliteit.”

Intensivering

Allard Prins, Sales Manager en mede-eigenaar van T&S Klimaattechniek vertelt: “Voor ons was de intensivering van de samenwerking met Schneider Electric een must om onze groei binnen datacenters & telecom te faciliteren. Onze klanten stellen steeds hogere eisen en met een fabrikant als Schneider Electric aan onze zijde wordt ons bereik en onze slagkracht als middelgroot koelbedrijf vergroot. Bijvoorbeeld op het gebied van monitoring en management kunnen wij met dit partnership gebruik maken van de mogelijkheden binnen het Schneider-portfolio.”

Verdere uitbreiding

Sonja-Boots-Schneider-Electric-002-200x300 Sonja Boots

Naast de samenwerking met T&S verwacht Schneider de komende periode haar partnernetwerk verder uit te breiden. Bijvoorbeeld op het gebied van gebouwkoeling en industriële koeling. Schneider heeft een breed palet aan partners waarmee wordt samengewerkt en is altijd geïnteresseerd in partners die expertise toevoegen aan het portfolio, zodat er steeds meer waarde voor haar klanten wordt gecreëerd.

Services

Services is een belangrijk element in de cooling-strategie van Schneider Electric. Boots: “Wij zijn als fabrikant niet alleen verplicht om innovatief te zijn op het gebied van onze productoplossingen, maar ook in ons dienstenaanbod. Ons huidige productportfolio wordt steeds intelligenter, wat ons mogelijkheden biedt om het dienstenaanbod te verbeteren en de richting van Condition Based Maintenance op te zoeken. Hiermee gebruiken wij de data die de systemen genereren tijdens productie, zodat wij onze werkzaamheden hier op af kunnen stemmen. Dat moet pro-actief, risico-verlagend en efficiënt gebeuren. Als wij zouden blijven doen wat wij tien jaar geleden ook deden, doen we iets niet goed.”

Schneider Electric heeft in 2015 bovendien het Cooling Engineer-team flink uitgebreid om haar eindklanten beter te ondersteunen bij het optimaal gebruik van de systemen in de operationele fase. Het operationele team bestaat vandaag uit zes ervaren Field Service Engineers en zal de komende tijd verder worden uitgebreid.

Dossiers