LinkedIn ontwerpt eigen 100G datacenterswitch

LinkedIn heeft een eigen 100G datacenterswitch ontworpen. Hiermee volgt het bedrijf het voorbeeld van IT-giganten als Google en Facebook.

Het bedrijf maakt bekend dat de switch Pigeon heet. Het gaat om een 3,2 Tbps (32 x 100G) platform die zowel als leaf als spine switch worden ingezet. De architectuur is gebaseerd op een Tomahawk 3,2 Tbps switch. Pigeon draait op Linux OS.

Datacenter in Oregon

LinkedIn heeft de switch met succes in de praktijk getest. Het bedrijf wil de switch nu gaan inzetten in zijn nieuwe datacenter in Oregon in de Verenigde Staten (VS), dat op dit moment in aanbouw is. Dit datacenter wordt ook de eerste locatie die gebruik maakt van LinkedIn’s eigen datacenterontwerp.

Het bedrijf heeft de stap genomen om eigen hardware te ontwikkelen met het oog op het groeiende aantal gebruikers van het zakelijke sociale netwerk. Inmiddels heeft LinkedIn 400 miljoen gebruikers, die voor een grote hoeveelheid dataverkeer zorgen. Drie jaar geleden liep het bedrijf tegen de eerste netwerkproblemen aan. Op basis hiervan concludeerde het bedrijf dat ‘standaard’ switches de problemen niet konden oplossen. Dit was voor het bedrijf aanleiding een eigen switch te ontwerpen.

linkedin-pigeon
Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)