RF Code lanceert CenterScape als cloud dienst

RF Code lanceert een cloud gebaseerde variant van zijn CenterScape software. CenterScape Cloud voorziet in asset management en environmental monitoring. De oplossing is beschikbaar via een abonnementsmodel.

Het bedrijf stelt dat de cloud gebaseerde versie van CenterScape klanten kostenvoordelen biedt en daarnaast eenvoudiger  kan worden uitgerold dan de on-premise variant van de beheeroplossing. Met de cloud oplossing richt RF Code zich onder andere op kleine en middelgrote datacenters.

CenterScape Cloud levert datacenterbeheerders in real-time operationeel inzichten in hun datacenter, waaronder het automatiseerd volgen van assets, capaciteitsplanning en -optimalisatie, lifecycle management, inventarisatie-audits en 3D virtualisaties. Daarnaast zijn API’s beschikbaar waarmee CenterScape Cloud kan worden geïntegreerd in andere oplossingen die binnen datacenters worden gebruikt. Denk hierbij aan Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossingen, IT Service Management (ITSM) systemen en gebouwbeheersystemen (BMS).

rf-code-centerscape-cloud  
Dossiers
Meer over
Lees ook
Update nieuwbouw Microsoft Azure cloud datacenters in België

Update nieuwbouw Microsoft Azure cloud datacenters in België

Het is al langere tijd bekend dat Microsoft met eigen fysieke datacenters in België aanwezig wil zijn. Uit een recent artikel in de Belgische pers wordt duidelijk voor welke oplossing is gekozen. Daarmee is ook een antwoord gegeven op de vraag waar het datacenter komt dat de gecommuniceerde capaciteit van 60Mw gaat leveren.

De ITchannelPRO Datacentergesprekken: Holland Datacenters

De ITchannelPRO Datacentergesprekken: Holland Datacenters

Een van de meest markante datacenters in Nederland is Holland Datacenters in Kloetinge. Een gebouw met een unieke historie en stammend uit een tijd dat het begrip datacenters nog niet bestond. Directeur Eric van Scherpenzeel legt uit hoe met mogelijk is vanaf die plek een duidelijk afgebakende plek op de Nederlandse markt in te nemen.

De ITchannelPRO datacentergesprekken: Interconnect

De ITchannelPRO datacentergesprekken: Interconnect

Dit voorjaar startte ITchannelPRO met een serie interviews en gesprekken met directies van datacenters, toeleveranciers en deskundigen. De serie begon met een bezoek aan Interconnect Services B.V. in ‘s-Hertogenbosch.