Telecomoperators treden toe tot Open Compute Project

Het Open Compute Project

Een reeks telecomoperators treedt toe tot het Open Compute Project (OCP). Het gaat hierbij om het Duitse Deutsche Telecom, Britse EE, Singaporese SK Telecom en de Amerikaanse AT&T en Verizon.

Het OCP heeft een nieuw project opgezet dat specifiek is gericht op telco’s. In dit project worden de specifieke datacenterbehoeften van de telecomsector in kaart gebracht en gecommuniceerd met de community van hardwarebouwers die zich aan het OCP project hebben verbonden. Hierdoor moeten in de toekomst ook telco’s gebruik kunnen gaan maken van OCP-hardware.

Equinix en Nexius

Naast de eerder genoemde telecomoperators treden ook Equinix en Nexius toe tot het OCP. In een blogpost meldt het project dat deze partijen het voor telecomoperators eenvoudiger moeten maken te profiteren van de efficiëntie en flexibiliteit van open hardware.

“De momentum van de OCP community is sterk, en we komen dichter bij onze visie betere en meer open hardware te ontwikkelen op het moment dat een nieuwe industrie de principes van openheid en maatwerk omarmd. Het omarmen van OCP door leiders in telecommunicatie betekent de start van een nieuw spannend hoofdstuk waarin we samenwerken om betere ontwerpen, eenvoudigere adoptie en grotere efficiëntie over de hele linie mogelijk te maken”, schrijft Jason Taylor, president en bestuurslid van de OCP Board en vice president infrastructuur bij Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.