Siemon introduceert de datacenteroplossingen van WheelHouse

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, introduceert het complete pakket datacenteroplossingen ’WheelHouse’. Het WheelHouse-assortiment van Siemon bevat end-to-end koperbekabelingssystemen, geavanceerde glasvezelbekabeling, snelle interconnectsystemen, datacentercabinets (inclusief voorgeconfigureerde cabinets), racks, kabelbeheer en accessoires, stroomverdeling en infrastructuurbeheer.

101126_Siemon Z-MAX categorie 6A F/UTP en TERA categorie 7A twisted-pair koperbekabelingssystemen maken deel uit van het portfolio, evenals patchpanelen, patchkabels, voorgemonteerde trunkingsystemen en trunkkabels. Met de LightHouse-glasvezelreeks bevat het portfolio ook het ultra-high-density plug-and-play-systeem LightStack, dat tot 40/100 Gb/s ondersteunt. Het vernieuwde portfolio bevat daarnaast LC BladePatch-jumpers met innovatieve push-pull clip, oplossingen voor glasvezelbeheer en een breed assortiment panelen, ter plekke afgemonteerde connectoren, jumpers, pigtails en fusion splicing-systemen. Ook is een selectie van Cisco-compatibele en onafhankelijk geteste passieve en actieve koper- en glasvezelkabelsystemen (SFP+ en QSFP+) beschikbaar voor snelle point-to-point applicaties.

Datacentercabinets

Naast de infrastructuur heeft WheelHouse een uitgebreide reeks datacentercabinets. Topmodellen zijn de VersaPOD en V800, die de kostbare verticale zero-U-ruimte tussen cabinets en aan het einde van de rij optimaliseren voor patching, stroomverdeling en kabelmanagement. Daarnaast zijn de V600-servercabinets en 'hot aisle/cold aisle containment'-oplossingen beschikbaar. Voor een snelle implementatie kunnen voorgeconfigureerde en aangepaste V-Built-datacentercabinets vooraf worden voorzien van connectiviteit, kabelsystemen, PDU's, kabelmanagement en accessoires van Siemon. Voorgemonteerd en onder één artikelnummer gebundeld kunnen deze cabinets, die gereed zijn voor actieve apparatuur, op de klantlocatie worden afgeleverd. Ook is een reeks stroomverdelingsoplossingen beschikbaar, met PowerMax en intelligente PDU's in metered, monitored, switched en managed opties met milieumonitorings- en DCIM-functies.

Daarnaast zijn er infrastructuurbeheeropties waaronder EagleEye-software, die AIM (Automated Infrastructure Management) combineert met toekomstige DCIM-functies, zoals capaciteitsplanning, energie- en milieumonitoring, beheer van virtuele machines en meer. Ook levert Siemon diensten op het gebied van datacenterontwerp voor 2D- en 3D-tekeningen/modellen, materiaallijsten, warmteanalyse, planning van kabelgoten en ruimten en deskundig advies over de naleving van standaarden, topologieën en architecturen.

Interactieve gids

Een interactieve gids met informatie over de WheelHouse-datacenteroplossingen van Siemon, links naar opleidingsresources zoals infrastructuurplanning en ontwerpadviezen, whitepapers en webinars, zijn beschikbaar op de website van Siemon.

Meer over
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.