Watervrij koelsysteem van Emerson Network Power heeft al 5,3 miljard liter water bespaard

emerson-liebert-dse

Emerson Network Power stelt dat zijn koelvloeistof gebaseerde koelsysteem Liebert DSE, dat geen water verbruikt, in Noord-Amerika in de afgelopen drie jaar zo’n 5,3 miljard liter aan water heeft bespaard ten opzichte van traditionele koelsystemen. Naar verwachting wordt dit jaar nog eens 3,7 miljard liter water bespaard.

Dit blijkt uit schattingen die het bedrijf heeft gemaakt voor de California Energy Commission, die het gebruik van Liebert DSE in Californische datacenters heeft goedgekeurd. Veel koeltechnologie in datacenters verbruikt een grote hoeveelheid water, iets wat door grote droogte in de staat Californië tot problemen leidt. Het gebruik van alternatieve koeltechnieken die geen water verbruiken kan het waterverbruik van de datacentersector dan ook fors terugdringen.

Kelly Quinn, onderzoeksmanagers van IDC, legt uit dat bedrijven steeds meer aandacht besteden aan het terugdringen van zowel energie- als waterverbruik. “Het Liebert DSE koelsysteem en zijn koelmiddel gebaseerde economiser is een voorbeeld van innovaties die door de industrie worden omarmd om duurzaamheid in hun datacenters te realiseren. Als je bedenkt dat het gemiddelde datacenter ongeveer 15 miljoen liter water per jaar verbruikt om 1 megawatt te koelen, lopen de kostenbesparingen van een watervrij koelsysteem snel op”, aldus Quinn.

Dossiers
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)