Vraag naar energieoplossingen voor datacenters groeit flink

De vraag groeit de komende jaren naar verwachting flink. In 2015 was de markt goed voor een omzet van 12,3 miljard dollar. Naar verwachting stijgt deze omzet met een samengestelde jaargroei 10,7% in de periode 2015-2020. Naar verwachting draait de markt in 2020 een totale omzet van 20,44 miljard dollar.

DatacenterDit voorspelt MarketsandMarkets. De vraag naar efficiënte energieoplossingen wordt vooral aangedreven door de groeiende aandacht voor het terugdringen van het energieverbruik, minimaliseren van de CO2-uitstoot en realiseren van een hogere kosteffectiviteit in datacenters.

Azië-Pacific (APAC) is de regio waar de vraag naar energieoplossingen het snelst groeit de komende jaren. MarketsandMarkets verwacht dat de omzet uit energieoplossingen in deze regio tot 2020 groeit met een samengestelde jaargroei van 19,6%. Vooral het relatief grote aantal datacenters dat in deze regio wordt gebouwd draagt hieraan bij.

One Response to Vraag naar energieoplossingen voor datacenters groeit flink

  1. David Allijn schreef:

    RT @DatacenterWorks: Vraag naar energieoplossingen voor datacenters groeit flink – datacenterworks.nl/2016/01/12/vra…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.