Markt voor UPS systemen groeit tot 2020

De wereldwijde markt voor Uninterruptible Power Supply (UPS) systemen groeit de komende jaren. Naar verwachting is de markt tot 2020 goed voor een omzet van 5,52 miljard dollar, met een samengestelde groei op jaarbasis van 6,52%.

Dit voorspelt onderzoeksbureau Research and Markets. Ondanks de populariteit van de cloud blijven bedrijven eigen datacenters bouwen. Het is voor organisaties van groot belang dat deze datacenters beschikbaar blijven, ook het moment dat een stroomstoring zich voordoet. Dit zorgt voor meer vraag naar UPS systemen.

Gebrek aan goed opgeleid personeel

Research and Markets ziet echter ook problemen ontstaan op de UPS markt. Zo is er een gebrek aan goed opgeleid personeel om de systemen te beheren. Ook aan onderhoudspersoneel is een gebrek, terwijl zij noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van regelmatige controles van en onderhoud aan UPS systemen.

Noord-Amerika was in 2014 de grootste afzetmarkt voor UPS systemen. Naar verwachting houdt de regio deze positie de komende jaren in handen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nederlands project krijgt financiering om energieverbruik en CO2-uitstoot datacenters terug te dringen

Nederlands project krijgt financiering om energieverbruik en CO2-uitstoot datacenters terug te dringen

Een consortium van zeven Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen krijgt financiering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nadat de Europese Commissie op 5 december jl. groen licht gaf aan het IPCEI-CIS programma.

De grote vraag is of de Rekenkamer ook naar datacenters kijkt

De grote vraag is of de Rekenkamer ook naar datacenters kijkt

Wat hebben de Rekenkamer en datacenters met elkaar te maken? Wellicht meer dan de bedrijven en toeleveranciers van die sector zich realiseren. Grotendeels onder de radar van de publieke belangstelling is de Rekenkamer namelijk bezig met onderzoek dat over de achillespees van de datacenters gaat: het energieverbruik.

MRA en het rapport "datacenters – Impact en feiten"

MRA en het rapport "datacenters – Impact en feiten"

In het recente artikel over het aantal datacenters is verwezen naar een bijeenkomst van de MRA (Metropool Regio Amsterdam). Over die bijeenkomst zijn vragen gesteld. Wat was precies de bedoeling en voor wie dit is georganiseerd.