Markt voor UPS systemen groeit tot 2020

De wereldwijde markt voor Uninterruptible Power Supply (UPS) systemen groeit de komende jaren. Naar verwachting is de markt tot 2020 goed voor een omzet van 5,52 miljard dollar, met een samengestelde groei op jaarbasis van 6,52%.

De 93PM UPS van Eaton

Dit voorspelt onderzoeksbureau Research and Markets. Ondanks de populariteit van de cloud blijven bedrijven eigen datacenters bouwen. Het is voor organisaties van groot belang dat deze datacenters beschikbaar blijven, ook het moment dat een stroomstoring zich voordoet. Dit zorgt voor meer vraag naar UPS systemen.

Gebrek aan goed opgeleid personeel

Research and Markets ziet echter ook problemen ontstaan op de UPS markt. Zo is er een gebrek aan goed opgeleid personeel om de systemen te beheren. Ook aan onderhoudspersoneel is een gebrek, terwijl zij noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van regelmatige controles van en onderhoud aan UPS systemen.

Noord-Amerika was in 2014 de grootste afzetmarkt voor UPS systemen. Naar verwachting houdt de regio deze positie de komende jaren in handen.

One Response to Markt voor UPS systemen groeit tot 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.