Google gaat Amerikaanse datacenters voor 100% op duurzame energie laten draaien

Google bouwt een datacenter in het Amerikaanse Clarksville, Tennessee in een voormalig fabriek voor halfgeleiders. Het datacenter gaat vanaf de opening voor 100% draaien op duurzame energie.

De lokale overheid in Tennessee maakt bekend dat Google een deal heeft gesloten met de Tennessee Valley Authority (TVA) voor de afname van duurzame energie. Google gaat via de TVA op zoek naar geschikte duurzame energieprojecten waarvan de energie kan worden afgegeven aan het lokale energienetwerk in Tennessee. Het datacenter in Clarksville wordt vervolgens aangesloten op ditzelfde energienetwerk.

In totaal zou Google zo’n 600 miljoen dollar in het project willen investeren. Veel onderdelen van de halfgeleider fabriek zouden in het datacenter kunnen worden hergebruikt. Andere delen zijn niet bruikbaar en worden daarom opnieuw ontworpen. Het datacenter wordt het achtste datacenter van Google in de Verenigde Staten. Wereldwijd beschikt Google over 14 datacenters. In Nederland bouwt de IT-gigant een datacenter van 120 megawatt in de Eemshaven in Groningen

One Response to Google gaat Amerikaanse datacenters voor 100% op duurzame energie laten draaien

  1. Rob Teeuwen schreef:

    Goed om te lezen dat de energie voorziening richting datacenters meer uit de duurzame energie moet worden gehaald. Mooi streven van Google om hier serieus mee bezig te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.