Switch gaat datacenters aandrijven met zonne-energie

Zonnepanelen (bron: FreeImages.com/Debbie Mous)

Het Amerikaanse Switch, het bedrijf achter de SUPERNAP datacenters, heeft een tweede deal gesloten voor het afnemen van zonne-energie. Met deze tweede deal kan Switch zijn datacenters in de Amerikaanse staat Nevada langdurig van duurzame energie voorzien.

Vorig jaar maakte Switch al bekend een deal te hebben gesloten voor het afnemen van de energie die wordt opgewekt door een 100MW zonnepark in het zuiden van Nevada. Dit park moet nog worden gebouwd. Het bedrijf kondigde toen ook aan zijn datacenters voor 100% te willen gaan aandrijven met duurzame energie.

Tweede deal

Switch maakt nu bekend een tweede deal te hebben gesloten voor het afnemen van de energie die wordt opgewekt door een 80MW zonnepark dat op dit moment in het zuiden van Nevada wordt gebouwd. Ook dit zonnepark moet nog worden gebouwd.

Switch beschikt over twee datacenters in Nevada, één in Las Vegas en een nieuw datacenter in Reno dat nog in aanbouw is. Het is onduidelijk hoeveel energie de twee datacenters precies verbruiken. Wel laat Switch weten dat de 180MW die het bedrijf via de twee deals voldoende is om beide datacenters aan te drijven.

First Solar

Beide zonneparken in Nevada worden gebouwd door First Solar. De parken gaan Switch Station 1 en Switch Station 2 heten. Naar verwachting zijn beide zonneparken voor het einde van 2016 operationeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.