ESI Group opent Europees HPC center in Frankrijk

ESI Group, leverancier van een oplossing voor het bouwen van virtuele prototypes, opent een nieuw Europees HPC center in Frankrijk. Zowel Legrand Datacenter Solutions als Minkels, onderdeel van de Legrand Group, zijn betrokken bij de bouw van het datacenter.

Het datacenter wordt een Point of Delivery van ESI en gaat alle Europese kantoren van het bedrijf bedienen. Het HPC center is gevestigd op de Teratec Campus in de Franse gemeente Bruyères-le-Châtel. In de omgeving van de campus is ook het grootste HPC center van Europa gevestigd, CEA’s “Très Grand Centre de Calcul”.

Legrand Datacenter Solutions heeft ESI Group ondersteund bij de bouw. Daarnaast is ESI Group ook een samenwerking aangegaan met Minkels, dat onderdeel is van de Legrand Group en zich richt op datacenterhardware als UPS-systemen, koeling, monitoring en power distribution oplossingen. Ook Cap Ingelec, partner van Minkels, is bij het project betrokken.

Het HPC center van ESI Group op de Teratec Campus

One Response to ESI Group opent Europees HPC center in Frankrijk

  1. Minkels schreef:

    ESI Group opent Europees HPC center in Frankrijk datacenterworks.nl/2015/12/23/esi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.