Blusinstallatie veroorzaakt storing in datacenter van Glasgow’s gemeenteraad

datacenter2

De gemeenteraad van het Schotse Glasgow is getroffen door een datacenterstoring. Door een probleem met de airconditioning in het datacenter is gas vrijgekomen in het datacenter, waardoor de blusinstallatie in het datacenter is ingeschakeld en IT-apparatuur beschadigd is geraakt.

“Een catastrofale storing in een airconditioningunit heeft een deel van onze IT-apparatuur beschadigd”, zegt een woordvoerder van de gemeenteraad van Glasgow tegenover de Glasgow Evening Times. “Ons e-mailsysteem is onbeschikbaar, maar vitale dienstverlening, waaronder die gericht op kwetsbare mensen, wordt handmatig uitgevoerd.”

Onbekend soort gas

Details over de storing zijn niet bekend. Een woordvoerder van de gemeenteraad zegt tegenover DatacenterDynamics echter dat het probleem in een airconditioningunit zit. Hier zou een storing zijn opgetreden, waardoor een onbekend soort gas het datacenter is ingestroomd. Dit gas lijkt door de blusinstallatie voor rook aangezien te zijn, waardoor het systeem in werking is getreden en IT-apparatuur is beschadigd.

Het is onduidelijk om wat voor blussysteem het gaat. Wel doen verhalen de ronde over een krachtige schokgolf die door het blussysteem door het datacenter is gestuurd. Mogelijk heeft deze schokgolf IT-apparatuur beschadigd. De gemeenteraad wil de schade verhalen op IT-leveranciers.

Meer over
Lees ook
Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.