Bytesnet implementeert in Datacenter Rotterdam een UPS-systeem op de B-voeding

Bytesnet implementeert in haar Datacenter Rotterdam, een Tier 3 datacenter, een UPS systeem op de B-voeding. Hiermee speelt het bedrijf in op problemen met het stroomnet in de regio Rotterdam, die de afgelopen jaren ‘onevenredig vaak’ is getroffen door storingen.

Het Nederlandse stroomnet kent over het algemeen zeer weinig storingen. Bij het ontwerp van Datacenter Rotterdam is daarom in lijn met de Tier 3 norm ervoor gekozen op de B-voeding geen UPS systeem te implementeren. Bij een stroomstoring wordt de B-feed hierdoor enkele seconden onderbroken totdat de noodstroomvoorziening is gestart. In de tussenliggende periode zorgt de A-feed voor de continuïteit van de stroomvoorziening.

Preventieve controles na stroomstoringen

Datacenter Rotterdam heeft echter met een flink aantal netstoringen te maken gehad in de afgelopen periode. Het bedrijf benadrukt dat klanten aangeven hierdoor geen problemen te hebben ondervonden met de continuïteit van de stroomvoorziening. Wel moeten veel klanten van Bytesnet echter een groot aantal preventieve controles uitvoeren na iedere storing, aangezien de B-voeding onderbroken is geweest en de infrastructuur van klanten hierop reageert.

Bytesnet kiest er daarom nu alsnog voor een UPS systeem te implementeren op de B-voeding in Datacenter Rotterdam. De B-voeding wordt hierdoor bij een stroomstoring in de toekomst niet meer onderbroken, zodat klanten geen preventieve controles meer hoeven uit te voeren. De voorbereidende installatiewerkzaamheden zijn op 1 november begonnen. Naar verwachting is het systeem over 4 tot 6 weken operationeel.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert het SmartZone™ Uninterruptible Power Supply (UPS)-portfolio in de EMEA-regio. Dat is zowel een eenvoudig te installeren en te gebruiken, als een betrouwbare en efficiënte oplossing om kritieke IT-apparatuur van noodstroom te voorzien, geïntegreerd met de SmartZone DCIM-software.

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

De nieuwe UPS van Delta biedt betrouwbare bescherming, kosteneffectief vermogen met een compact formaat en hoogwaardige prestaties. Delta, een aanbieder van oplossingen voor stroom- en thermisch beheer in datacenters, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van zijn UPS-voedingen uit de Ultron HPH-serie.

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Door hardware, software en services te combineren via een ‘as-a-service’-aanbod, bieden IT-distributeurs aan IT-partners de mogelijkheid om met nieuwe servicemogelijkheden voorspelbare, terugkerende inkomsten te genereren.