AMS-IX adviseert ChinaCache over opzetten van Chinese internet exchange

ChinaCache International Holdings, leverancier van totaaloplossingen voor internetcontent en -applicaties in China, gaat een strategische overeenkomst aan met het internetknooppunt AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) voor de ontwikkeling van de eerste internet exchange op het Chinese vasteland. De internet exchange gaat ‘CHN-IX’ heten en wordt eigendom van ChinaCache.

De internet exchange wordt gebouwd door en komt onder beheer van ChinaCache. Met CHN-IX wil ChinaCache interconnectie- en peeringdiensten leveren aan Internet Content Providers (ICP's) en Internet Service Providers (ISP's) in China. AMS-IX gaat de Chinese leverancier adviseren over het platformdesign en een door AMS-IX zelf ontwikkeld infrastructuur management- en customer portal software leveren.

Atecsys Datacenter

ChinaCache wil CHN-IX in eerste instantie vestigen in het eigen Atecsys Datacenter, dat zich in het tax free gedeelte Shunyi bevindt nabij de internationale luchthaven van Peking. Deze locatie zal gevolgd worden door een point-of-presence in Zhongguancun, in het Haidian district van Peking. Ook staan mogelijke uitbreidingen naar andere locaties op de planning.

Atecsys is de grootste cloud computing datacenter campus in Peking en beschikt over ruim 80,000 m2 aan ruimte voor klantapparatuur. Zhongguancun staat bekend als de 'Silicon Valley van China', het centrum van geavanceerde technologie en opkomende industrieën. Naar verwachting zal CHN-IX starten met de dienstverlening aan klanten in het vierde kwartaal van 2015.

Lees ook
AMS-IX haalt met 10 Tbit/s verkeer nieuw internetrecord

AMS-IX haalt met 10 Tbit/s verkeer nieuw internetrecord

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), een van de grootste internetknooppunten ter wereld, heeft met 10 Tbit/s een nieuw internetrecord gevestigd. Woensdag 7 april is rond 22:00 een piek van 10,012 Terabit per seconde gehaald.

'Nederland dreigt achterop te raken met connectiviteit'

'Nederland dreigt achterop te raken met connectiviteit'

Nederland dreigt weg te zakken op het gebied van (internet)connectiviteit in vergelijking met andere landen. Nederland heeft de reputatie één van de best geconnecteerde landen ter wereld te zijn, maar te weinig huishoudens en bedrijven beschikken over toekomstbestendige verbindingen. Dat kan binnen enkele jaren regionale economische groei gaan rem1

Generatie Y gaat eisen aan datacenters veranderen

Generatie Y gaat eisen aan datacenters veranderen

De millenniumgeneratie - ook wel aangeduid als 'Generatie Y' - gaat een flinke stempel drukken op de toekomstige netwerken. Vergeleken met babyboomers stellen 'millennials' hogere eisen aan de capaciteit en flexibiliteit van het netwerk. Ook verwachten zij een breder aanbod aan diensten en andere factureringsmodellen. Hiermee gaat de generatie de1