Rechter draait beslissing om Frans datacenter te sluiten na klachten van omwonenden terug

Een Franse rechtbank heeft het besluit dat het PAR7 datacenter van Interxion in Le Courneuve, Parijs moest sluiten teruggedraaid. Het datacenter kan hierdoor open blijven.

Een Franse rechter besloot eind oktober dat het datacenter van Interxion zijn deuren moest sluiten nadat omwonenden hadden geklaagd over overlast en veiligheidsrisico's die het datacenter zou opleveren. Het gaat om het datacenter PAR7 van Interxion, dat is gevestigd in de voorstad Seine Saint-Denis van Parijs, in de gemeente La Courneuve. Het datacenter heeft een oppervlakte van 4.500 vierkante meter en een vermogen van 64MW. De locatie opende in 2012 zijn deuren.

580.000 liter diesel

Voor de noodstroomvoorziening maakt het datacenter gebruik van acht dieselgeneratoren. Om deze aan te drijven wordt in totaal 580.000 liter diesel opgeslagen in tanks. Omwonenden maken zich zorgen over de veiligheidsrisico’s die deze opslagtanks met zich meenemen en zijn daarnaast boos over geluidsoverlast die het datacenter zou veroorzaken. De boze omwonenden hebben zich verenigd in ‘Urbaxion ’93 Association’ en zijn naar de rechter gestapt.

In eerste instantie koos de rechter dus de kant van de omwonenden en besloot de vergunning van Interxion voor het datacenter in te trekken. Dit betekende dat het datacenter zijn deuren zou moeten sluiten. Interxion ging tegen de uitspraak in beroep. ZDnet.fr meldt dat de Franse rechtbank in het hoger beroep echter oordeelt dat de klachten van de omwonenden ongegrond zijn en het datacenter van Interxion geen ‘serieuze dreiging vormt voor de omgeving of de veiligheid'. Interxion heeft inmiddels een verzoek ingediend om de vergunning voor het PAR7 datacenter te verlengen.

 
Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)