Microsoft gaat Europese data in Duitse datacenters opslaan

Microsoft gaat data van Europese klanten die gebruik maken van de Microsoft Cloud tegen een meerprijs opslaan in Duitse datacenters. Door gebruik te maken van datacenters die eigendom zijn van een Duits bedrijf hoopt Microsoft de NSA buiten de deur te houden.

Server room interiorHet Amerikaanse IT-bedrijf beschikt over eigen Europese datacenters, waaronder een datacenter in het Nederlandse Middenmeer. Het opslaan van Europese data in deze datacenters biedt echter geen uitkomst, aangezien de Amerikaanse overheid via de Patriot Act ook toegang kan eisen tot data die Amerikaanse bedrijven buiten Amerikaans grondgebied hebben opgeslagen.

Datacenters worden eigendom van T-Systems

Microsoft gaat daarom een samenwerking aan met Deutsche Telekom, die de datacenters via de dochteronderneming T-Systems in handen krijgt. Het gaat om datacenters in Frankfurt am Main en Magdeburg, die beide nieuw gebouwd worden. Naar verwachting zijn de datacenters in de tweede helft van 2016 operationeel.

De Financial Times wijst op een document over de Microsoft Cloud in Duitsland, waarin staat dat de constructie leidt tot een aangepaste prijs. Het lijkt er dan ook op dat klanten van Microsoft meer zullen moeten betalen om data in de Duitse datacenters op te kunnen slaan. Het gebruik van de Duitse cloud wordt dan ook optioneel; klanten kunnen er ook voor kiezen data in de reguliere datacenters van Microsoft op te slaan. Met de dienstverlening richt Microsoft zich op overheden, de financiële sector en de zorg.

One Response to Microsoft gaat Europese data in Duitse datacenters opslaan

  1. Microsoft gaat Europese data in Duitse datacenters opslaan: Microsoft gaat data van Europese klanten die gebru… bit.ly/1HJJjMR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.