Atos en ICTroom gaan end-to-end datacenterservices leveren

Leverancier van digitale services Atos en leverancier van maatwerk datacenteroplossingen ICTroom gaan een wereldwijde alliantie rond end-to-end datacenterservices. Beide bedrijven beschikken over portfolio`s met kant-en-klare oplossingen voor datacenters en computerruimten, en vullen elkaar daarmee aan. ICTroom verzorgt binnen de alliantie alle faciliteiten, terwijl Atos zich richt op de levering van IT-gerelateerde services

iStock_000001759899Largedatacenter Atos richt zich op het consolideren, verplaatsen, virtualiseren, optimaliseren en transformeren van datacenters. Het bedrijf heeft de afgelopen 10 jaar meer dan 1000 datacenterprojecten uitgevoerd. ICTroom heeft meer dan 250 datacenters en computerruimtes geleverd in de Benelux, Europa en andere delen van de wereld. In eerste instantie omvat de alliantie-overeenkomst de Benelux, Zweden, Finland, Denemarken en Centraal- en Oost-Europa. In een later stadium volgen meer regio`s en landen.

Door hun kennis en ervaring op het gebied van IT-infrastructuur en datacenters te combineren leveren Atos en ICTroom end-to-end service op het gebied van faciliteiten en technologische infrastructuur voor datacenters. Zo kan bijvoorbeeld een braakliggend bouwterrein in een periode van 4 maanden veranderen in een volledig operationele en beheerde datacenter faciliteit. De gezamenlijke aanpak zorgt voor een lagere totale levertijd van IT capaciteit op basis van de specifieke eisen die klanten aan hun datacenter stellen.

Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.