GE plaatst PDU’s in lege cabinetruimte naast racks

Modern interior of server room in datacenter

GE lanceert de Edge Cabinet PDU, een PDU die in de doorgaans ongebruikte ruimte aan de zijkant van racks in datacenterkasten wordt ondergebracht. Datacenterbeheerders kunnen hierdoor ruimte in het rack uitsparen en meer rekenkracht onderbrengen in een rack.

Een gemiddeld datacenterkast is 60 centimeter breed. Servers en switches zijn doorgaans echter slechts 48 centimeter breed, waardoor zo’n 12 centimeter overblijft aan de zijkanten van het rack. Hier speelt GE op in met Edge Cabinet PDU. Daarnaast biedt het bedrijf kleine gelijkrichters aan die rechtstreeks in de PDU’s kunnen worden gestoken, waaronder de GP100 gelijkrichter.

In totaal kunnen vijf GP100 gelijkrichters in de Edge Cabinet PDU worden gestoken. Ieder zet 380-480 wisselstroom om in 12-volt gelijkstroom voor de servers. GE stelt dat de GP100 gelijkrichters hetzelfde vermogen bieden als gelijkrichters van concurrenten, maar hiervoor slechts de helft aan ruimte in beslag nemen.

Meer over
Lees ook
RiMatrix Next Generation: het toekomstplatform voor alle IT-scenario’s

RiMatrix Next Generation: het toekomstplatform voor alle IT-scenario’s

Met het IT-infrastructuurplatform RiMatrix Next Generation (NG) heeft Rittal een nieuw modulair systeem ontwikkeld voor een flexibele, veilige en snelle opbouw van computerruimten. Op basis van een open platformarchitectuur zijn wereldwijd investering zekere, individuele oplossingen te realiseren voor alle toekomstige IT-scenario's.

Rittal presenteert nieuwe generatie PDU's

Rittal presenteert nieuwe generatie PDU's

Het energieverbruik vormt een belangrijke factor voor een economische werking van de IT. Maximale transparantie bij het verbruik is essentieel. Hiervoor heeft Rittal zijn nieuwe PDUproductfamilie (Power Distribution Unit) uitgerust met uitgebreide meetfuncties voor een gedetailleerde energieanalyse.

Veilig vormgeven van digitale transformatie

Veilig vormgeven van digitale transformatie

Herken en minimaliseer de uitvalsrisico’s van een IT-infrastructuur Om economische redenen is het voor veel middelgrote bedrijven moeilijk de eigen IT-experts alleen in te zetten voor de monitoring van IT-systemen. De oplossing? Een slim monitoring-softwareprogramma dat de grotendeels geautomatiseerde infrastructuur rondom de computerruimte bewaak1