Siemon optimaliseert migratie naar 40- en 100Gb/s-applicaties

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, introduceert zijn 40/100Gb/s-glasvezelbekabelingsoplossingen. De oplossingen zijn bedoeld om de migratie naar 10Gb/s- naar 40- of 100Gb/s-applicaties te vereenvoudigen. Daarnaast levert Siemon patchcorden waarmee klanten hun bestaande plug-and-play-behuizingen en trunks van Siemon kunnen gebruiken voor 40/100Gb/s-prestaties in netwerk-, server- en opslagapplicaties.

MTP-backbonetrunkbekabeling kan aan actieve apparatuur worden gekoppeld via de Quick-Pack of ultra-high-density LightStack MTP-adapterplaten van Siemon. Deze bieden 'pass-through'-connectiviteit met de glasvezelbehuizingen van Siemon. Hiervoor beschikken de nieuwe 40/100Gb/s-glasvezelbekabelingsoplossingen over conversiekabels die twee 12-fibre MTP-connectoren overzetten naar drie 8-fibre MTP-connectoren, waardoor de 12-fibre MTP-backbonetrunks voor de volle 100 procent kunnen worden gebruikt.

12-fibre MTP-connectoren omzetten naar 8-fibre MTP

"De huidige transmissie van 40 Gb/s en de binnenkort verwachte transmissie van 100 Gb/s zijn allebei gebaseerd op 8 glasvezels, waarbij 33 procent van 12-fibre backbonetrunks ongebruikt blijft. Onze conversiekabels zetten twee 12-fibre MTP-connectoren om naar drie 8-fibre MTP om niet-gebruikte glasvezel te voorkomen", zegt Tony Benn, Technical Support Manager bij Siemon. "De omzetting integreren in het patchcord is een kosteneffectievere, lower-loss-optie dan het aanschaffen en installeren van aparte conversiecassettes die extra gekoppelde paren in de channel introduceren."

De nieuwe 40/100Gb/s-glasvezelbekabelingsoplossingen zijn ook voorzien van onder andere enkelvoudige MTP-jumpers en conversiekabels die twee 12-fibre MTP's omzetten naar één 24-fibre MTP voor gebruik met huidige 100Gb/s-channels op basis van 20 glasvezels. Daarnaast zijn LC-to-MTP vier x 10G hybride kabels beschikbaar die één MTP omzetten naar vier duplex LC-connectoren voor gebruik met 40Gb/s-applicaties op basis van aggregatie van meerdere 10Gb/s-poorten.

Upgraden van 10Gb/s naar 40- en 100Gb/s-applicaties

Klanten die willen upgraden van 10Gb/s naar 40- en 100Gb/s-applicaties kunnen bestaande MTP-to-LC modules van Siemon vervangen door de MTP-adapterplaten en de 40/100Gb/s-patchcorden kiezen die voor hun applicatie het meest geschikt zijn. De kabels zijn gemaakt van Siemon's RazorCore-kabels met een kleinere diameter, waardoor verbindingen beter toegankelijk zijn en er minder congestie is in horizontale kabelgoten, wat de luchtstroming rond apparatuur ten goede komt.

Meer over
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.