KPN wint ICT Milieu Award 2015 met datacenter in Eindhoven

Het datacenter van KPN in Eindhoven heeft de ICT Milieu Award 2015 gewonnen. De award is uitgereikt door Nederland ICT tijdens de Avond van de Digitale Economie.

Het Tier IV datacenter van KPN werd begin juli geopend op de High Tech Campus Eindhoven. In het datacenter wordt gebruik gemaakt van duurzame technologieën en de locatie wordt voor 100% aangedreven met groene stroom. Voor de koeling is gebruik gemaakt van een warmtering die al op de campus aanwezig was. De restwarmte van het datacenter wordt via diezelfde ring geleverd aan andere gebouwen op de campus. Het datacenter is gebouwd door SPIE-ICS.

“KPN heeft ervoor gekozen volledig groene energie uit Nederland te gebruiken. Op de High Tech Campus in Eindhoven zal de restwarmte van het nieuwe datacenter nuttig gebruikt worden voor verwarming van andere gebouwen. Ook de cradle-to-cradle aanpak in het ontwerp van het datacenter past in dit duurzaamheidsbeleid. De combinatie van de structurele aandacht voor duurzaamheid en dit soort aansprekende initiatieven zijn belangrijk voor de positie van Nederland als duurzame Digitale Delta”, aldus het juryrapport.

Het Tier IV datacenter van KPN op de High Tech Campus Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.