CommScope neemt bedrijfsonderdelen van TE Connectivity over

CommScope neemt de bedrijfsonderdelen Telecom, Enterprise en Wireless over van TE Connectivity, leverancier van glasvezelconnectiviteit voor bekabelde en draadloze netwerken. CommScope betaalt ongeveer 3 miljard dollar voor de onderdelen.

TEOp de korte termijn worden de overgenomen bedrijfsonderdelen van TE Connectivity Broadband Network Solutions (BNS) geleid als een van de segmenten van CommScope, samen met de bestaande segmenten Wireless, Enterprise en Broadband. David Redfern blijft aan in zijn huidige hoedanigheid als leider van het BNS-team en rapporteert aan Randy Crenshaw, Chief Operating Officer van CommScope.

25.000 medewerkers

Het nieuwe CommScope heeft ongeveer 25.000 medewerkers in dienst en wordt vertegenwoordigd in alle grote geografische gebieden. De pro forma nettoverkoop (voor de periode van 12 maanden eindigend op 30 juni 2015) bedroeg ongeveer 5,3 miljard dollar en de pro forma gecorrigeerde EBITDA (zonder de verwachte synergieën) bedroeg ongeveer 1 miljard dollar. Het bedrijf heeft momenteel een portfolio met ongeveer 9800 patenten en patentaanvragen en investeert per jaar meer dan 200 miljoen dollar in R&D.

De transactie levert waarschijnlijk een bijdrage aan de gecorrigeerde WPA van CommScope. Ook levert het naar verwachting in 2018 meer dan 150 miljoen dollar aan jaarlijkse synergieën op. Daarbij is meer dan 50 miljoen dollar in 2016 inbegrepen.

One Response to CommScope neemt bedrijfsonderdelen van TE Connectivity over

  1. Alice Boezelijn schreef:

    RT @DatacenterWorks: CommScope neemt bedrijfsonderdelen van TE Connectivity over – datacenterworks.nl/2015/09/04/com…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.