EagleEye Connect van Siemon maakt automatische monitoring van de fysieke netwerklaag mogelijk

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, introduceert Automated Infrastructure Management oplossing EagleEye Connect. De software monitort en documenteert automatisch de verbindingen van de fysieke laag van een netwerk en de status van netwerkapparatuur.

EagleEye Connect is een servergebaseerde oplossing, die als centrale interface voor het MapIT G2 AIM-systeem van Siemon fungeert. Deze oplossing verzamelt, monitort en bewaart informatie van Master Control Panels en Smart Patch Panels van MapIT G2, die leverbaar zijn in categorie 6 UTP, categorie 6A F/UTP en UTP en categorie 7A F/STP voor koperpatchpanelen. Daarnaast zijn de panels leverbaar in singlemode en multimode MTP-to-LC en LC-to-LC behuizingen voor glasvezel.

Apparaten identificeren

EagleEye Connect is voorzien van een navigatiestructuur die de hiërarchische relatie laat zien van alle netwerkactiva tot op poort- en apparaatniveau. Gebruikers kunnen apparatuur identificeren via een grafische weergaven van vloeren met apparaatlocaties en zowel voor- als achteraanzichten van racks met patchverbindingen. End-to-end circuitsporen van de switchpoort naar het eindapparaat stelt de gebruiker in staat om precies vast te stellen hoe een netwerk is geconfigureerd. Gebruikers kunnen netwerken via een webbrowser beheren.

De software biedt de mogelijkheid 24/7 monitoring uit te voeren en alerts naar bepaalde medewerkers te sturen in geval van ongeoorloofd tot stand gebrachte of verbroken verbindingen, en fouten bij het verplaatsen van IT-apparatuur. Tony Veatch, Director of Product Management van Siemon, legt uit: "Beveiliging is een topprioriteit en downtime wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door fouten van medewerkers bij het configureren van verplaatsingen, toevoegingen en wijzigingen (MAC's). Daarom kunnen IT-managers tegenwoordig niet zonder non-stopmonitoring van alle IT-activa en hebben ze methoden nodig om de nauwkeurigheid en productiviteit te verbeteren. Dankzij de verbeterde beveiligingsfeatures van EagleEye Connect kan gegevensverlies worden voorkomen en kan gemakkelijker worden voldaan aan beveiligingsvoorschriften als HIPAA en Sarbanes Oxley."

Realtime database

De netwerkinfrastructuur kan door EagleEye Connect worden gevisualiseerd dankzij een realtime database. Een 'auto-discovery'-functie werkt het overzicht van de infrastructuur automatisch bij en onderhoudt deze. Ook het werkorderbeheer kan met de oplossing worden gestroomlijnd door specifieke activiteiten toe te wijzen, te beheren en te volgen.

Met het oog op de toekomst kan de functionaliteit van EagleEye Connect worden uitgebreid naarmate een netwerkinfrastructuur zich ontwikkelt. De software heeft een rapportagefunctie die helpt bij de planning voor groei of wijzigingen, inclusief inventaris- en capaciteitsrapporten die informatie geven over de beschikbare poorten en rackruimte.

Lees ook
Betere infrastructuurdocumentatie maken

Betere infrastructuurdocumentatie maken

In de wereld van IT-systemen en infrastructuurdocumentatie worden vaak termen als 'single pane of glass', 'single source of truth', 'golden source' en 'zero touch documentation' gebruikt., schrijft David Cuthbertson in een artikel op LinkedIn. Cuthbertson is een specialist op het gebied van het documenteren en visualiseren van onder andere IT- en1

Digitalisering heeft steeds meer invloed op inrichting Nederland

Digitalisering heeft steeds meer invloed op inrichting Nederland

Dat digitalisering invloed heeft op de locaties waar economische activiteiten plaatsvinden, is natuurlijk al langer duidelijk. Jarenlang wilden datacenters dicht bij Amsterdam zijn in verband met de AMS-IX, terwijl al jaren medewerkers van menig bedrijf en overheidsorganisatie makkelijk vanuit de regio kunnen werken vanwege de uitstekende digitale1

Telecom Sans Frontiers schiet Turkije en Syrië te hulp

Telecom Sans Frontiers schiet Turkije en Syrië te hulp

Naast alle menselijk leed dat de zware aardbevingen in Turkije en Syrië hebben veroorzaakt, is er ook sprake van enorme verwoestingen. In het gebied zijn woningen, winkels en bedrijven zwaar beschadigd of erger.