IBM stelt z Systems mainframetechnologie open voor ontwikkelaars

IBM stelt haar z Systems mainframetechnologie open voor ontwikkelaars. Hiermee biedt IBM onbeperkte toegang tot technologieën die het mainframe de standaard hebben gemaakt voor organisaties die grote hoeveelheden data en transacties te verwerken hebben.

Het bedrijf investeert op deze manier 45 miljoen euro in de wereldwijde open source community. IBM stelt dat toegang tot dergelijke voorzieningen voor zowel academici, de overheid en zakelijke partners nodig is voor een snelle vooruitgang van de technologie. Met het open stellen van de z Systems wil IBM de integratie van netwerken en de cloud vereenvoudigen.

LinuxONE-servers

Daarnaast lanceert IBM een nieuwe serie LinuxONE-servers, gebaseerd op het z Systems mainframe. Naast verbeterde stabiliteit van primaire systemen biedt deze serie mainframes Linux-systemen die ICT-issues kunnen voorspellen en voorkomen.

Met de LinuxONE-servers speelt IBM in op de toename van Linux in de zakelijke sector. De totale markt voor Linux-software, -hardware en –diensten is in de afgelopen vijf jaar verdubbeld tot meer dan 50 miljard euro. Volgens IDC zal dat bedrag de komende vijf jaar opnieuw verdubbelen.

Meer over
Lees ook
Linux Foundation neemt Open19 onder zijn hoede

Linux Foundation neemt Open19 onder zijn hoede

De Linux Foundation is sinds kort niet alleen den thuishaven van open source software-projecten, maar nu ook van open source hardware. De foundation heeft namelijk het ooit door LinkedIn en andere grote datacentergebruikers geïnitieerde Open19-project onder zijn hoede genomen.

Waarom open source de toekomst van datacenter-hardware is

Waarom open source de toekomst van datacenter-hardware is

De moderne digitale onderneming (zoals het vaak wordt genoemd) is afhankelijk van een constante stroom van nieuwe business-proposities om gelijke tred te houden met de concurrentie. Deze initiatieven zijn meer en meer gebaseerd op een niet-aflatende stroom van technische innovaties. Verwacht niet dat traditionele datacenter-leveranciers de snelhei1

openDCIM: open source software voor Data Center Infrastructure Management

openDCIM: open source software voor Data Center Infrastructure Management

Data Center Infrastructure Management (DCIM) wordt vandaag de dag door velen gezien als een onmisbare tool voor het beheren van datacenterinfrastructuur. De software is echter niet goedkoop, wat de implementatie van DCIM software bij sommige partijen in de weg staat. Het open source openDCIM project biedt uitkomst. openDCIM is open source web geba1