Intel: ‘Populariteit mobiel internet drijft verkoop van servers aan’

intel-xeon-e7-v3

Intel verwacht in het derde kwartaal meer te verkopen dan analisten vooraf hebben voorspeld. De groeiende vraag naar capaciteit in datacenters door de groeiende populariteit van mobiel internet zal de vraag naar servers fors aandrijven. Het serversegment compenseert hierdoor de teruglopende cijfers in de PC divisie van Intel.

Dit meldt Bloomberg. Het Amerikaanse IT-bedrijf verwacht in het derde kwartaal een omzet te draaien van 14,3 miljard dollar. Dit is meer dan de 14 miljard dollar die analisten eerder hadden voorspeld. Intel verwacht op processors voor servers een marge van ongeveer 63% te gaan draaien. Ook dit is hoger dan de 61,2% die analisten eerder hadden voorspeld.

Intel heeft maar liefst 99% van de markt voor serverchips in handen. De cijfers van het bedrijf geven dan ook een goede indicatie van de ontwikkelingen op de servermarkt.

Lees ook
NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

PCIe-kaart vermindert energieverbruik in AI-servers aanzienlijk

PCIe-kaart vermindert energieverbruik in AI-servers aanzienlijk

Tijdens CES 2024 introduceerty het Koreaanse DEEPX de DX-H1. Dit is een PCIe-kaart die is ontworpen om de prestaties van AI-servers te versnellen en tegelijkertijd het energieverbruik te verlagen. De DX-H1, die in aanloop naar de beurs in Las Vegas de CES 2024 Innovatie Award heeft gewonnen in de categorie Computer Hardware en Componenten, legt d1