Steeds meer datacenters worden geoutsourced

Datacenter

Bijna 40% van de Europese datacenterinfrastructuur is in 2019 geoutsourced. Europa is op dit moment goed voor 27% van de wereldwijde omzet voor third-party datacenters. Naar verwachting blijft de Europese markt voor colocatie en cloud de komende vier jaar groeien.

Dit blijkt uit onderzoek van consultingbedrijf BroadGroup, dat verwacht dat Equinix de komende jaren marktleider was. De overname van TelecityGroup, die naar verwachting in 2016 wordt afgerond, speelt hierbij een belangrijke rol.

Focus verschuift

De focus van bedrijven als het gaat om datacenterinfrastructuur verschuift steeds meer naar total cost of ownership, een bredere IT-omgeving, cloudproblemen en energie-efficiëntie. Organisaties kiezen er daarom steeds vaker voor hun IT-omgeving te outsourcen.

Een andere belangrijker motief om te kiezen voor outsourcing zijn de snelle ontwikkelingen in de datacenterindustrie. Doordat ontwikkelingen zich snel opstapelen zijn bedrijven bezorgd over de impact hiervan gedurende de levenscyclus van hun datacenter, die doorgaans 15 jaar bedraagt.

Dossiers
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.