Siemon's 4U LightStack optimaliseert high-density datacenters

Siemon, een belangrijke leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, lanceert een 4U-versie van zijn ultra-high-density LightStack-glasvezelsysteem. Hiermee kunnen 576 LC connectors of 288 MTP connectors (3456 glasvezels) in slechts vier rackunits worden ondergebracht.

LightStack 4U is een onderdeel van de geavanceerde LightHouse-glasvezelbekabelingsoplossingen van Siemon. Deze rackbehuizing met horizontaal kabelmanagement kan overweg zowel met traditionele jumpers als met jumpers met een uni-tube. Daarnaast is de behuizing voorzien van neerklapbare managementclips voor volledige toegang tot de jumpers. Draaibare trunkkabelbevestigingspunten op de achterkant van de behuizing zorgen voor de juiste buigradius, terwijl schuiflades voor een goede toegang zorgen. Modules kunnen gemakkelijk worden aangesloten of verwijderd vanuit zowel voor- als achterkant van de behuizing. Een magnetische deur voorkomt schadelijke knelpunten en biedt duidelijk zichtbare uitklapbare labels.

Toepassingen in high-density datacenters

"Ons ultra-high-density 1U LightStack-glasvezelsysteem wordt heel veel toegepast in de huidige high-density datacenters die gemakkelijke toegang en eenvoudig beheer van high-density glasvezelconnectiviteit vereisen in combinatie met de mogelijkheid om gemakkelijk te migreren van snelheden van 10 Gb/s naar snelheden van 40 en 100 Gb/s", stelt Charlie Maynard, Fibre Optic Product Manager bij Siemon. "Onze nieuwste 4U-versie vereenvoudigt de installatie in omgevingen met hoge aantallen glasvezelkabels doordat een viermaal hogere densiteit in één behuizing wordt ondersteund, terwijl de LightStack-functies behouden blijven waardoor datacenters beter opgewassen zijn tegen de huidige en toekomstige uitdagingen op het gebied van glasvezelconnectiviteit.”

Het ultra-high-density LightStack-glasvezelsysteem heeft smalle LightStack low-loss 0,35 dB LC-to-MTP modules, 0,2 dB 'MTP pass-through'-adapters die 40- en 100Gb/s-applicaties ondersteunen, en 12-fibre 'LC pass-through'-adapterplaten voor gangbare 10 Gigabit Ethernet of Fibre Channel SAN-applicaties. Het systeem, dat ideaal is voor backbone- en SAN-applicaties, beschikt ook over trunkkabels, inclusief MTP-trunkkabels en LC-to-MTP hybride trunkkabels die leverbaar zijn in verschillende lengten. Hiermee kan allerlei actieve apparatuur worden gekoppeld aan interconnects of crossconnects.