Bijna 9 op de 10 beheerders investeert meer in datacenter

Modern interior of server room in datacenter

87% van de datacenterbeheerders verwacht dit jaar meer te investeren in hun datacenter. Vooral middelgrote tot grote organisaties verwachten meer te besteden aan on-premise datacenters, met de grootste groei in de zorg en financiële sector.

Dit blijkt uit onderzoek van 451 Research. Beheerders verwachten vooral meer uit te geven aan racks, bekabeling, stroomvoorziening en data center infrastructure management (DCIM) oplossingen. Vooral de behoefte om faciliteiten te moderniseren en het implementeren van technologieën om datacenters efficiënter te kunnen laten opereren zijn een belangrijke drijfveer achter investeringen.

Belangrijke spelers

Als we kijken naar belangrijke spelers springt Schneider Electric uit. De partij komt in het onderzoek in maar liefst vier van de zeven categorieën naar voren als de meest populaire leverancier. Het gaat hierbij om UPS’en, PDU’s, racks en bekabeling en DCIM. Emerson Network Power staat in veel categorieën op de tweede plaats en is op het gebied van koeling en luchtbehandeling de meest populaire leverancier.

Het renoveren en upgraden van bestaande datacenters is populair. 62% van de organisaties geeft aan een voorkeur te hebben voor het consolideren van datacenters op bestaande locaties boven het bouwen van een nieuwbouwdatacenter. 37% van de organisaties die dit jaar meer investeren doen dit om de renovatie en upgrade van een bestaand datacenter te ondersteunen.

Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.