Bijna 9 op de 10 beheerders investeert meer in datacenter

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Robin van Doorn)

87% van de datacenterbeheerders verwacht dit jaar meer te investeren in hun datacenter. Vooral middelgrote tot grote organisaties verwachten meer te besteden aan on-premise datacenters, met de grootste groei in de zorg en financiële sector.

Dit blijkt uit onderzoek van 451 Research. Beheerders verwachten vooral meer uit te geven aan racks, bekabeling, stroomvoorziening en data center infrastructure management (DCIM) oplossingen. Vooral de behoefte om faciliteiten te moderniseren en het implementeren van technologieën om datacenters efficiënter te kunnen laten opereren zijn een belangrijke drijfveer achter investeringen.

Belangrijke spelers

Als we kijken naar belangrijke spelers springt Schneider Electric uit. De partij komt in het onderzoek in maar liefst vier van de zeven categorieën naar voren als de meest populaire leverancier. Het gaat hierbij om UPS’en, PDU’s, racks en bekabeling en DCIM. Emerson Network Power staat in veel categorieën op de tweede plaats en is op het gebied van koeling en luchtbehandeling de meest populaire leverancier.

Het renoveren en upgraden van bestaande datacenters is populair. 62% van de organisaties geeft aan een voorkeur te hebben voor het consolideren van datacenters op bestaande locaties boven het bouwen van een nieuwbouwdatacenter. 37% van de organisaties die dit jaar meer investeren doen dit om de renovatie en upgrade van een bestaand datacenter te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.