Google opent tweede Belgische datacenter

datacenter2

Google opent een tweede Belgische datacenter in Saint-Ghislain, in de omgeving van Bergen. Het bedrijf investeert in totaal 300 miljoen euro in het project, waarbij de bestaande infrastructuur van Google in Saint-Ghislain wordt uitgebreid.

Dit meldt ZDNet. Het datacenter van Google in Saint-Ghislain opende in 2010 zijn deuren. In 2013 kondigde Google een tweede fase aan, waarin het datacenter werd uitgebreid om te voldoen aan de groeiende vraag naar zijn diensten. Deze tweede fase is nu dus afgerond.

Berekend op uitbreiding

Tijdens de oorspronkelijk bouw van de locatie was al rekening gehouden met deze uitbreiding. Zo is in een nabijgelegen kanaal een installatie aangebracht die het koelwater zuivert. Deze installatie heeft bij de oorspronkelijke bouw al voldoende capaciteit gekregen voor deze tweede fase. Ook wat betreft nutsvoorzieningen was de locatie al voorbereid.

In totaal gaan 300 mensen te werk in het datacenter. Onderzoek van Copenhagen Economics wijst uit dat het datacenter de Belgische economie inmiddels al zo’n 900 miljoen euro heeft opgeleverd.

Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)