All IT Rooms bouwt datacenter voor Alticom in Hoogersmilde

De mediatoren van Alticom in Hoogersmilde

All IT Rooms is begin juni gestart met de bouw van een nieuw datacenter voor Alticom in de mediatoren in Hoogersmilde. Het nieuwe datacenter wordt medio juli in gebruik genomen.

Voor de datatoren in Hoogersmilde is Alticom een strategische samenwerking aangegaan met CJ2. Vanuit het nieuwe datacenter biedt CJ2 de mogelijkheid om de volledige ICT-infrastructuur van haar klanten te beheren. Daarnaast kan de locatie worden ingezet voor twin-datacenterdiensten. In het nieuwe datacenter staat de energie efficiency net als in de andere datacenter die All IT Rooms voor Alticom heeft gerealiseerd.

Eerder realiseerde All IT Rooms ook al datacenters voor Alticom in IJsselstein en Roermond. Op de nieuwe locatie in Hoogersmilde staat energie efficiency net als in IJsselstein en Roermond centraal. Als koelconcept wordt gebruik gemaakt van Direct Free Air Cooling. De buitenlucht wordt met een filter pakket eerst gefilterd voordat hiermee het datacenter wordt gekoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.