Legrand neemt Raritan over; Raritan’s DCIM-divisie gaat verder als Sunbird Software

Legrand neemt de KVM-en intelligent power-activiteiten over van Raritan, leverancier van datacenterinfrastructuuroplossingen. De Data Center Infrastructure Management (DCIM)-divisie van Raritan gaat door de overname verder onder de naam Sunbird Software.

LegrandSunbird Software is een nieuw bedrijf dat zich volledig gaat richten op de DCIM-markt. Het bedrijf gaat als een onafhankelijke onderneming opereren binnen Legrand. Beide partijen benadrukken dat Sunbird Software hierbij een hoge mate van autonomie krijgt en dus in belangrijke mate zelf haar koers mag bepalen.

De overname moet nog worden goedgekeurd door mededingingsautoriteiten. Totdat de overname volledig is afgerond blijven zowel Legrand als Raritan als onafhankelijke bedrijven opereren. Raritan wil door de overname door Legrand kunnen blijven investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten.

3 Responses to Legrand neemt Raritan over; Raritan’s DCIM-divisie gaat verder als Sunbird Software

 1. Sunbird Software lanceert Sunbird DCIM 5.0

  14 oktober 2015
  Nieuws

  Sunbird Software, een voormalig onderdeel van Raritan dat onlangs als onafhankelijke onderneming verder is gegaan, lanceert versie 5.0 van zijn Data Center Infrastructure Management (DCIM) product. Sunbird DCIM 5.0 biedt onder andere een nieuwe tegel-gebaseerde interface, grafieken die in real-time worden geüpdatet en meer automatisering.
  Gebruikers kunnen met behulp van de tegels in de nieuwe interface zelf de interface vormgeven. De tegels kunnen naar iedere gewenste locatie worden gesleept, waardoor beheerders voor hen belangrijke informatie op een prominente plek kunnen laten weergeven.
  Mobiele app
  Daarnaast is een nieuwe mobiele app beschikbaar waarmee beheerders de status van datacenterassets vanaf mobiele apparaten kunnen monitoren. Daarnaast is het mogelijk via de app verzoeken te starten om hardware te installeren, verplaatsen of juist te verwijderen.
  Ook zijn real-time grafieken beschikbaar. De grafieken worden in real-time geüpdatet, waardoor beheerders onder andere ongebruikte capaciteit sneller kunnen identificeren. Daarnaast kunnen de limieten van zekeringsaiutomaten en de belasting hiervan in real-time worden geanalyseerd om mogelijk problemen te kunnen voorspellen en directie actie te kunnen ondernemen.
  Health Map
  Een zogeheten ‘Health Map’ geeft beheerders overzicht over aanwezige hardware en geeft visuele waarschuwingen voor abnormaliteiten die tot downtime kunnen leiden. Met behulp van een inspectiemodule kunnen beheerders deze waarschuwingen analyseren om de oorzaak van abnormaliteiten te achterhalen en direct actie te kunnen ondernemen.
  Sunbird DCIM 5.0 is beschikbaar op licentiebasis of via abonnementsmodel waarbij per serverkast of per maand wordt afgerekend.

  Meer weten over dit onderwerp:17 juni 2015 Legrand neemt Raritan over; Raritan’s DCIM-divisie gaat verder als Sunbird Software29 september 2015 Raritan treedt officieel toe tot Legrand18 februari 2015 HP en Emerson integrereren Trellis in Converged Management Consulting Services13 oktober 2014 RiT Technologies integreert DCIM-oplossing CenterMind met PatchView+ 28 mei 2014 Schneider Electric en Vigilent sluiten samenwerkingsovereenkomst 10 juni 2014 Schneider Electric helpt ongebruikte capaciteit in datacenter te benutten

  Data Center Infrastructure Management, DCIM, Health Map, Sunbird DCIM 5.0, Sunbird Software

 2. Ferry Waterkamp schreef:

  RT @DatacenterWorks: Legrand neemt Raritan over; Raritan’s DCIM-divisie gaat verder als Sunbird Software – datacenterworks.nl/2015/06/17/leg…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.