Raritan lanceert DCIM connector voor ServiceNow

Raritan, leverancier van datacenter infrastructure management (DCIM) en rack power distribution oplossingen, stelt zijn open web-gebaseerde DCIM connector voor ServiceNow beschikbaar. Raritan is een ServiceNow Integration Partner.

“Datacenters gebruiken DCIM, onderdeel van IT service management (ITSM), om hun fysieke infrastructuren te beheren inclusief assets, omgeving, stroomvoorziening en netwerkverbindingen”, legt James Cerwinsky, hoofd software bij Raritan, uit. “Ondanks dat DCIM en ITSM onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden biedt het samenbrengen van het beheer van het fysieke datacenter in het algemene raamwerk voor IT-beheer meerwaarde. Door deze twee onderdelen te integreren kunnen organisaties de workflow die ontstaat bij het wijzigen van servers en andere elementen van de infrastructuur effectiever beheren en meer inzicht krijgen in IT-services.”

Met behulp van de bidirectionele interface kunnen verzoeken tot wijzigingen in het datacenter vanuit ServiceNow worden geïntegreerd in Raritan’s DCIM oplossing. Eindgebruikers kunnen hierdoor vanuit ServiceNow verzoeken indienen en de status van deze aanvragen van begin tot eind monitoren. Datacenterbeheerders kunnen deze verzoeken accepteren, wijzigen, afwijzen of eindgebruikers om extra toelichting vragen. Op basis van het verzoek kan vervolgens een gedetailleerde opdracht met informatie over onder andere de locatie in het datacenter, stroomvoorziening en specificaties van de apparatuur worden meegegeven aan technici. Dit vergroot de efficiëntie en nauwkeurigheid van wijzigingen die in datacenters worden aangebracht, terwijl een elektronisch spoor wordt gecreëerd van alle activiteiten die worden uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.