Mesosphere lanceert Datacenter Operating System

Mesosphere stelt haar Datacenter Operating System (DCOS) beschikbaar aan het grote publiek. Het besturingssysteem maakt het mogelijk gedistribueerde hardware resources te beheren in één enkele pool van resources.

Mesosphere is gebaseerd op het Apache Mesos open-source gedistribueerde systeem kernel. Het DCOS moet het gebruik van Mesos, Marathon en andere componenten van de Mesos stack vereenvoudigen. De installatie en configuratie van de Mesos stack is in Mesosphere geautomatiseerd.

Twee versies

Het DCOS is al langer beschikbaar in beta-versie, waar 3.800 zakelijke gebruikers van gebruik konden maken. Nu stelt Mesosphere het besturingssysteem ook beschikbaar voor andere gebruikers. DCOS is beschikbaar in twee versies: een Enterprise Edition of een gratis Community Edition via Amazon Web Services.

De Community Edition stelt gebruikers in staat Mesosphere uit te proberen en bekend te raken met het besturingssysteem. Deze versie is voornamelijk gericht op startups en zakelijke ontwikkelaars die aan pilotprojecten werken. Zodra Mesosphere op grote schaal wordt geïmplementeerd zullen veel partijen hier ondersteuning voor nodig hebben. Deze ondersteuning wordt geboden via de Enterprise Edition, die beschikbaar is via een abonnementsmodel. Gebruikers van de Enterprise Edition kunnen gebruik maken van Kerberos security, 24/7 ondersteuning en ‘single-click installatie’ van DCOS-diensten als Hadoop Distributed File System (HDFS).

Google Cloud Platform en Microsoft Azure

Later dit jaar stelt Mesosphere ook DCOS versies beschikbaar voor Google Cloud Platform en Microsoft Azure. Gebruikers kunnen zich nu alvast aanmelden om in een vroegstadium toegang te krijgen tot deze versies.

Lees ook
Mesosphere stelt beta van Datacenter OS beschikbaar op AWS en Azure

Mesosphere stelt beta van Datacenter OS beschikbaar op AWS en Azure

Mesosphere heeft een publieke betaversie van zijn Datacenter Operating System (DCOS) gelanceerd op Amazon Web Services en Microsoft Azure. Dit besturingssysteem zorgt dat de volledige datacenterinfrastructuur kan worden behandeld als één grote computer en kan nu dus ook vanuit de cloud worden afgenomen. Naast AWS en Microsoft Azure is DCOS al lang1