Intel neemt Altera over

Intel neemt branchegenoot Altera over voor 16,7 miljard dollar. Intel wil de chiptechnologieën en -productieprocessen van beide bedrijven gaan combineren. Het bedrijf wil zich gaan richten op chips voor servers en het Internet of Things.

Al jaren produceert Intel voor Altera chips. Deze samenwerking leidt nu dus tot een overname van Altera, dat een zakelijke divisie wordt van Intel. Altera levert zelf field-programmable gate arrays (FPGA, technologie waarmee chips kunnen worden geconfigureerd door klanten. Intel heeft al aangekondigd de ARM-gebaseerde producten van Altera en diens power management producten te blijven ondersteunen.

Dossiers
Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.