Intel lanceert Intel Xeon processor E3-1200 v4 productreeks

iStock_000001759899Largedatacenter

Intel introduceert Intel Xeon processor E3-1200 v4 productfamilie. Dit is de eerste Xeon processorlijn die is voorzien van geïntegreerde Intel Iris Pro Graphics P6300.

De Intel Xeon processor E3-1200 v4 productfamilie wordt geproduceerd via Intels 14nm procedé en is bedoeld voor grafisch intensieve, cloudttaken, zoals high-definition (HD) videotranscodering en virtuele workstations. De prestaties voor videotranscoding liggen 1,4 maal hoger dan de vorige generatie, terwijl de 3D-prestaties 1,8x hoger liggen.

Internet of Things

Daarnaast lanceert Intel een reeks producten rond het Internet of Things. “De Wet van Moore heeft de afgelopen 50 jaar geleid tot ongekende innovaties op computergebied. Dankzij deze wet zal in de toekomst vrijwel alles kunnen rekenen en communiceren”, zegt Skaugen. “De komende 30 jaar zullen we nog meer innovaties zien, met nieuwe computerervaringen die intelligentie en connectiviteit bij elkaar brengen in het Internet of Things.”

Intel heeft de Intel IoT Gateway productfamilie uitgebreid. Het nieuwste referentieontwerp voor gateways biedt onder andere meer keuze op chipgebied en software. Zo zijn er nieuwe gateways op basis van Intel Core processors en het Wind River Intelligent Device Platform XT 3. Er is ook een nieuw besturingssysteem om uit te kiezen voor Intel IoT Gateway referentieontwerpen: Ubuntu Snappy Core. Deze is beschikbaar naast de bestaande Windows en Wind River besturingssystemen.

Nieuwe processors

Speciaal voor IoT-oplossingen komt Intel met nieuwe Intel Pentium, Intel Celeron en Intel Atom processors. Hiermee richt het bedrijf zich vooral op retail en de medische sector. Deze processors zijn geoptimaliseerd voor het IoT, met grafische prestaties bij een lage warmteopbrengst. Ze zullen zeven jaar lang verkrijgbaar zijn.

Lees ook
Uw on-premise infrastructuur behouden en toch profiteren van de cloud

Uw on-premise infrastructuur behouden en toch profiteren van de cloud

Niet voor ieder bedrijf is het volledig migreren naar de cloud een optie. In sommige sectoren is een dergelijke migratie simpelweg niet haalbaar of kosteneffectief. Hoe kunt u uw on-premise infrastructuur behouden en toch profiteren van de voordelen van de cloud? Dit onderwerp en vele anderen staan centraal op DCD>Zettastructure, dat op 7 en 81

DDA brengt impact van IoT op datacenters in beeld

DDA brengt impact van IoT op datacenters in beeld

Het is op dit moment één van de belangrijkste trends in de digitale economie: het Internet of Things (IoT). De verwachtingen zijn hoog gespannen en de meningen sterk verdeeld. Zal het IoT een revolutionaire nieuwe innovatie blijken of is terughoudendheid geboden? Om enig inzicht te geven in wat IoT is, waar het al wordt toegepast en wat we er van1

Investeringen in Internet of Things nemen toe

Investeringen in Internet of Things nemen toe

Mobiele operators realiseren in 2025 naar verwachting 201 miljard dollar omzet uit het Internet of Things. Het gaat hierbij zowel om oplossingen die worden ondersteund door traditionele cellulaire technologie zoals 2G, 3G en 4G als oplossingen die gebruik maken van low-power wide area netwerken (LPWA’s) zoals narrowband Internet of Things (NB-IoT)1