‘100G transceivers worden de komende jaren steeds populairder’

Modern interior of server room in datacenter

Datacenters drijven de snelle ontwikkeling van optische Gigabit Ehternet netwerken aan. Zowel 10, 40 als 100 Gigabit optische transceivers leveren steeds meer geld op. Naar verwachting wordt 50% van de totale capaciteit van optische transceivers in datacenters in 2019 geleverd door 100G transceivers.

Dit blijkt uit onderzoek van IHS Research. Vorig jaar werd voor 1,4 miljard dollar geïnvesteerd in 10, 40 en 100G optische transceivers. Dit is een stijging van 21% ten opzichte van 2013. 65% van deze omzet wordt gegenereerd door transceivers gericht op datacenters. Vooral de 40G transceivers zijn populair. De omzet uit deze units is in de tweede helft van 2014 met maar liefst 81% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

Ondanks de groeiende populariteit van 40G transceivers is ook het aantal verscheepte 10G transceivers in 2014 opnieuw gestegen. De stijging wordt echter aanzienlijk afgezwakt door de 40G varianten. De wereldwijde omzet voor client 10G modules was in 2014 gelijk aan 2013.

Lees ook
Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.

Nederlands project krijgt financiering om energieverbruik en CO2-uitstoot datacenters terug te dringen

Nederlands project krijgt financiering om energieverbruik en CO2-uitstoot datacenters terug te dringen

Een consortium van zeven Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen krijgt financiering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nadat de Europese Commissie op 5 december jl. groen licht gaf aan het IPCEI-CIS programma.