Lunchsessie: inspirerende visie op de datacentermarkt

Banner_Inspiration_Lunch

Grote organisaties laten zich graag adviseren over de inzet of outsourcing van datacenter activiteiten. Daarmee is een specialistisch vakgebied ontstaan waarvan u als datacenter consultant ook deel uit maakt. Dutch Datacenter Association, Previder en DatacenterWorks organiseren een lunchsessie om vanuit het oogpunt van de consultant de toekomst van het datacenter te bespreken en kennis met elkaar te delen.

Deze sessie vindt 24 april plaats op een inspirerende locatie: het Miele Inspirience Center in Vianen. In deze culinaire omgeving behandelen Stijn Grove (DDA) en Eric Vredeveldt (Previder) de belangrijkste ontwikkelingen in de datacenterwereld. Aan de hand van een aantal stellingen geven zij hun visie om daar vervolgens tijdens de lunch met de deelnemers over verder te discussiëren. Ter afsluiting worden de 5 belangrijkste ontwikkelingen voor de komende 5 jaar gedefinieerd.

Deze bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor datacenterconsultants en het aantal plaatsen is beperkt.

Stellingen

Aanvullende diensten zijn cruciaal

Co-locatie is een commodity geworden. Datacenters zullen zich moeten onderscheiden door aanvullende diensten aan te bieden die aansluiten bij de wensen van specifieke marktsegmenten. Te denken valt aan het leveren van IaaS of PaaS, IT-security oplossingen (Firewall/Anti-DDoS) het leveren van advies en service of branche-specifieke certificeringen als NEN7510 en ISAE 3402.

Een lage prijs is belangrijker dan locatie

Het is historisch gegroeid dat de meeste datacenters zich in de randstad bevinden, dichtbij de AMS-IX. Datacenters buiten de randstad kunnen tegenwoordig door hun ligging vaak lagere tarieven hanteren. Dat is voor de meeste toepassingen belangrijker dan 1 milliseconde snelheidswinst.

Duurzaamheid is een doorslaggevend argument

Het gebruik van groene stroom wordt nu vooral gevraagd door grote bedrijven en overheidsinstanties. In de toekomst zal dat ook voor de rest van de markt gelden, doordat duurzaamheid en het gebruik van groene stroom hand in hand gaan met lagere stroomkosten.

De datacentermarkt is nog lang niet verzadigd

Ondanks het feit dat servers steeds krachtiger worden en door virtualisatie veel minder servers benodigd zijn, is er nog steeds geen eind in zicht van de groei in de hoeveelheid gevraagde datacenterruimte. De sterke internationale positie van Nederland en de aanwezigheid van de AMS-IX zorgt ook voor sterke groei uit het buitenland.

Heeft u nog een interessante stelling?

Wilt u nog een andere stelling behandeld zien tijdens de lunch? Geef deze dan door via het aanmeldformulier.

Programma

11.00 Ontvangst & welkom
11:15 DDA en haar visie op ontwikkelingen bij de Nederlandse datacenters

(Stijn Grove, directeur DDA)

12:00 Visie Previder op de toekomst van datacenters.

(Eric Vredeveldt, directeur Previder)

12:30 Inspirerende lunch met ruimte voor netwerken en discussie
13:30 Wrap-up: wat zijn de 5 belangrijkste ontwikkelingen voor de komende 5 jaar?
14:15 Einde

Klik hier voor meer informatie over het programma en de aanmelding