Apple verdubbelt capaciteit van datacenter in Reno, Nevada

Apple heeft de capaciteit van zijn datacenter in Reno, Nevada in de Verenigde Staten verdubbeld, zonder hier ruchtbaarheid aan te geven. Gezien het terrein dat Apple rond dit datacenter in handen heeft lijkt dit echter pas het begin te zijn van Apple’s bouwplannen in Reno.

AppleDe eerste faciliteiten van het datacenter in de Amerikaanse staat Nevada opende begin 2013 zijn deuren. Eind 2013 was de locatie al uitgegroeid tot een grootschalig datacenter, inclusief opvangsystemen voor regenwater en een geavanceerde watergebaseerd koelsysteem.

Capaciteit verdubbeld

Sindsdien is het stil geweest rond het datacenter. Video-opnames van AppleInsider wijzen echter uit dat Apple het datacenter afgelopen jaar maar liefst in capaciteit heeft verdubbeld. Twee grote nieuwe gebouwen zijn op de locatie verrezen.

De website wijst ook op het feit dat Apple in totaal 345 acres aan land in handen heeft in Reno. Dit doet vermoeden dat de nieuwe capaciteit van het datacenter slechts het begin is en Apple ermee rekening houdt de locatie in de toekomst fors te moeten uitbreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.