Databeschikbaarheid cruciaal voor continuïteit van elke organisatie

Arcadiz

Het veranderende consumentengedrag stelt nieuwe eisen aan het datacenter. Maar ook de snelgroeiende hoeveelheid Big Data en de komst van het Internet of Things vereisen steeds meer dataopslag- en verwerkingscapaciteit. Hierdoor groeit de noodzaak aan steeds grotere datacenters en neemt de behoefte aan clustering van datacenters en virtualisatie van computing power enorm toe. Dit alles vereist grotere intra en extra transmissiecapaciteit van het datacenter. Om het vraagstuk van datacenter clustering efficiënt op te lossen is niet alleen transmissiecapaciteit een issue, maar moeten tevens latency en beveiliging opgelost worden. Samen met ADVA Optical Networking, Brocade, de Dutch Datacenter Association en Close the Gap organiseert ARCADIZ Networks een seminar op dinsdag 21 april a.s. in Kasteel Woerden.

Tijdens dit seminar zal dieper ingegaan worden op de veranderingen in het datacenter en wat deze voor impact hebben op de datacenter switches en datacenter interconnectiviteit. Onderwerpen zijn onder andere: Gen 5 FC, High Speed GigE en Encryptie.

In de ochtend hebben we een agenda die zich meer toespitst op datacentervirtualisatie. De middagsessie gaat dieper in op datacenteraccess. U bent van harte welkom om één van beide of beide sessies bij te wonen.

Deelname aan het seminar is kosteloos. Bij inschrijving kunt u aangeven of u wenst deel te nemen aan de lunch.

Meer weten? Schrijf u dan nu in!

Ochtendprogramma

9.30       Ontvangst met koffie

10.00     Tien redenen om te kiezen voor een eigen darkfiber’ - René Bartelink, Director Technology & Solutions, Arcadiz Networks

Wat zijn de voordelen om, als enterprise, te kiezen voor een eigen darkfiber verbinding.

10.30     De ‘New IP’ - Sander Bakker, Channel Manager Benelux, Brocade

Ongeveer elke 20 jaar ondergaat de IT industrie een complete en fundamentele verandering. Een disruptie die door de gehele markt gevoeld wordt en eigenlijk alles verandert. We zitten momenteel midden in zon complete verandering en dat heeft gevolgen voor architecturen, business modellen en hoe we software en hardware in IT gebruiken. De huidige verandering wordt de ‘New IP’ genoemd. De ‘New IP’ is een next generation technologie die zorgt voor veel flexibelere, schaalbaardere gevirtualiseerde IP netwerken.

11.00     PAUZE

11.30     ‘Optisch transport tussen Datacenters: de ins en outs’- Robert Waegemans, System Consultant, ADVA Optical Networking

In deze presentatie komen een aantal concrete aspecten van optisch transport tussen datacenters aan de orde, zoals: Welk kwalificaties bestaan er? Hoe zit het met encryptie? Waarom heeft het weinig zin om te spreken van een optical pluggable van N kilometer? Waar komt die latency nu vandaan? Etc.

12.00     ‘Datacenters als netwerkhubs’- Stijn Grove,  Managing Director, Dutch Datacenter Association

Dutch Datacenter Association verbindt de marktleidende datacenters in Nederland en heeft als missie het versterken van de economische groei en het profileren van datacenters in de samenleving. Stijn Grove is als directeur het eerste aanspreekpunt van de DDA.

Stijn gaat in op de veranderingen in het gebruik en de rol van datacenters als hubs voor netwerken, clouds en andere diensten. Hoe datacenters daarin investeren en waarom één datacenter niet meer genoeg is.

12.30     NETWORKING LUNCH

Middagprogramma

14.00     ‘Glasvezelnetwerken, 7 pijlers voor succes ' - Kees Rovers,  Owner, Close the Gap

Kees Rovers stond met zijn bedrijf Close the Gap aan de basis van de grootschalige uitrol van glasvezel in Nederland. 14 jaar geleden begonnen in Nuenen en nog steeds actief op deze markt.Vanuit deze rijke ervaring benoemt hij in zijn betoog 7 pijlers die nodig zijn om een glasvezelnetwerk succesvol in de markt te zetten.

14.30     ‘Waar kan de techniek helpen om de business case voor buitengebieden en industriegebieden sneller sluitend te krijgen?’ - René Bartelink, Director Technology & Solutions, Arcadiz Networks

De relatief onbekende GPON technologie van Calix heeft duidelijke voordelen voor buitengebieden en bedrijfsterreinen. Welke dit zijn komt aan bod tijdens deze presentatie.

15.00     Interactieve paneldiscussie

15.30     BORREL + verloting 2 x iPad Mini!

 
Dossiers