‘BladeRoom heeft Facebook datacentertechniek in vertrouwen gedeeld’

Modern interior of server room in datacenter

BladeRoom Group, het bedrijf dat Facebook heeft aangeklaagd wegens diefstal van haar datacenterontwerp, heeft Facebook eerder hulp aangeboden bij het bouwen van nieuwe datacenters. Via dit overleg zou Facebook een techniek van BladeRoom in handen hebben gekregen die helpt modulaire datacenters snel en efficiënt te bouwen.

Dit blijkt uit de aanklacht. Eind maart kwam het nieuws naar buiten dat BladeRoom Facebook voor de rechter daagt. Het bedrijf beschuldigt Facebook van diefstal van intellectueel eigendom. Facebook zou de gewraakte techniek ook nog eens openbaar hebben gemaakt via het Open Compute Project. BladeRoom wil daarom van Facebook een schadevergoeding en eist dat alle partijen de techniek niet langer gebruiken.

Facebook zou de techniek gebruikt hebben bij de bouw van haar datacenter in het Zweedse Lulea, dat in 2014 zijn deuren opende. De techniek zou verwerkt zijn in Facebook’s Rapid Deployment Data Center (RDDC), dat door Emerson Network Power in opdracht van Facebook werd gebruikt in het Lulea datacenter.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.