‘Markt voor logische toegangsbeveiliging is in 2019 ruim 3 miljard dollar waard’

datacenter

De wereldwijde markt voor logische toegangsbeveiliging voor datacenters groeit de komende jaren flink. De markt is naar verwachting in 2019 zo’n 3,2 miljard dollar waard.

Dit voorspelt ResearchandMarkets. De wereldwijde markt voor logische toegangsbeveiliging was afgelopen jaar goed voor een jaaromzet van 2,1 miljard dollar. De markt maakt tot 2019 naar verwachting een jaar-op-jaar groei van 7,5% door. Noord-Amerika is veruit de grootste markt met een marktaandeel van 41,50%.

De markt wordt door ResearchandMarkets verdeelt in twee segmenten: oplossingen en services. Afgelopen jaar was het segment voor oplossingen verantwoordelijk voor het merendeel van de omzet in de sector. Het onderzoeksbureau verwacht echter dat het segment services de komende vijf jaar een grote jaar-op-jaar groei zal laten zien.

Lees ook
Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie1

Green Software Foundation publiceert eerste Green Software-rapport

Green Software Foundation publiceert eerste Green Software-rapport

Softwaregerelateerde CO2-emissies zijn goed voor 4-5% van de wereldwijde uitstoot. Dit komt overeen met de uitstoot van alle luchtvaart, scheepvaart en spoor samen. Dat blijkt uit het eerste Green Software-rapport dat de Green Software Foundation heeft gepubliceerd.

Omzet uit public cloud services groeit sneller dan voorspeld

Omzet uit public cloud services groeit sneller dan voorspeld

De wereldwijde omzet uit public cloud services komt in 2017 uit op 260,2 miljard dollar. Dit is 18,5 procent meer dan de 219,6 miljard dollar omzet die in 2016 werd gerealiseerd. “In het IaaS- en PaaS-segment zien we de impact van de cloud grote softwareleveranciers als Oracle, SAP en Microsoft van on-premises licentiegebaseerde software naar clou1