Eaton biedt totaaloplossing

Het Power Quality productportfolio van Eaton bevat een uitgebreid pakket oplossingen voor het beveiligen en beheren van de stroomtoevoer. Hiertoe behoren UPS-systemen overspanningsbeveiligingen en PDU's, maar ook IT racks. 

Eaton REC serie racks

Zo biedt Eaton de nieuwe modulaire REC serie racks als onderdeel van zijn oplossingen voor de IT-infrastructuur. De REC serie behuizingen zijn uitermate geschikt voor kleine, middelgrote en grote datacenters. De racks kunnen daarnaast eenvoudig worden samengevoegd tot energiebesparende aisle containment opstellingen.

"Dit nieuwe modulaire systeem is ontworpen om snel en eenvoudig rack-gebaseerde aisle containment oplossingen te bouwen, te leveren en te installeren'', legt Steven Wechter, productmanager Eaton EMEA, uit. ‘’Verkrijgbaar in 42U en 47U hoogtes, en 1000 mm en 1200 mm dieptes, beschikken deze nieuwe racks over een volledig programma airflow- en kabelmanagementaccessoires’’.

De REC serie vormt de basis voor Eaton's onlangs gelanceerde Intelligent Power Pod platform dat UPS-en, rack PDU's, power management software en service omvat. Zo is uw favoriete IT-apparatuur en software in een volledig geïntegreerd systeem gebundeld.

Rack PDU’s

De nieuwe serie PDU’s voor rack-montage combineert uitmuntende efficiëntie en betrouwbaarheid met nieuwe technologische ontwikkelingen, waaronder een nieuwe gepatenteerde vergrendelfunctie voor IEC-connectoren.

Het PDU G3 programma is speciaal ontworpen om te voldoen aan de wensen op het gebied van energiedistributie van huidige IT- en datacentermanagers. Zo bieden ze geavanceerde mogelijkheden voor energiemonitoring. De productreeks is in eerste instantie verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen: Basic – voor betrouwbare energieverdeling, Metered Input voor het meten van spanning (V), vermogen (W), stroomsterkte (A) en verbruik (kWh) van de PDU, en In-Line Metered voor het upgraden van basis PDU installaties ten behoeve van Eaton’s geavanceerde metingen.

De unieke vergrendelfunctie voor IEC-connectoren op de nieuwe PDU’s, waaronder de Basic modellen, maakt een einde aan het ongewenste en vaak kostbare probleem van stekkers die uit IEC-stopcontacten vallen door schokken of trillingen. Deze vergrendelfunctie werkt met standaard kabels waardoor speciale voedingskabels en kabelbevestigingsbeugels, die de totale kosten van een rack PDU-systeem met maar liefst 50 procent kunnen verhogen, overbodig worden.

“PDU’s vormen de kern van effectief energiebeheer in tegenwoordige datacenters,” aldus Stefan Coote, Productmanager EMEA bij Eaton. “Onze nieuwe PDU G3 producten zijn uitgerust met state-of-the-art technologie en innovaties, en bieden een niet te evenaren combinatie van betrouwbaarheid, flexibiliteit en prijs/kwaliteitverhouding. Ze zetten daadwerkelijk nieuwe standaarden voor energiedistributie in racks en zullen, waar ze ook worden toegepast, ongetwijfeld een belangrijke bijdrage leveren aan het maximaliseren van de bedrijfscontinuïteit.”

Naast de gepatenteerde IEC-vergrendelfunctie, werken Eaton's nieuwe PDU G3 modellen bij temperaturen tot 60 graden Celsius. Hierdoor zijn ze de ideale keuze voor gebruik in moderne datacenters met hogere temperatuurprofielen. Het low-profile 0U ontwerp van de nieuwe voedingseenheden betekent dat ze qua behuizing een minimum aan ruimte innemen en compatibel zijn met alle rackbehuizingen. Montagemogelijkheden aan zij- en achterkant zorgen voor onbelemmerde toegang tot IT apparatuur in het rack, met de optie van ofwel schroefbevestiging of een uniek variabel montagesysteem voor een snelle en eenvoudige installatie.

Als hulpmiddel bij load balancing zijn alle PDU G3-modellen, waaronder de Basic PDU’s, uitgerust met kleurgecodeerde stopcontactsecties die overeenkomen met hun corresponderende installatieautomaten. De Metered Input en In-Line Metered modellen zijn voorzien van een menugestuurd grafisch LCD display voor eenvoudige instelling en aflezing. Zowel de Metered Input als de In-Line Metered modellen leveren een meetnauwkeurigheid van ±1 procent voor latere afrekening van het energieverbruik.

Bij netwerk-aangesloten PDU G3 modellen kunnen gebruikers van Eaton's Intelligent Power™ Manager software automatisch meerdere PDU’s identificeren, bewaken, updaten en configureren. De PDU’s integreren tevens met toonaangevende platformen voor virtualisatie waaronder VMware vCenter Server. Met de nieuwe gepatenteerde daisy chain mogelijkheid kunnen maximaal vier PDU’s worden verbonden met het netwerk via één IP netwerkpoort, waarmee kostenbesparingen tot 75 procent kunnen worden gerealiseerd vergeleken met conventionele voedingseenheden die afzonderlijke poorten nodig hebben.

 
Dossiers