Chinese dochter van Alibaba opent datacenter in de Silicon Valley

Aliyun, een dochteronderneming van het Chinese Alibaba, opent een datacenter in het Amerikaanse Silicon Valley. Het gaat om een nieuwe Tier |||+ faciliteit en het eerste datacenter buiten China van het Chinese bedrijf.

Het datacenter krijgt via Border Gateway Protocol toegang tot verschillende backbones, waardoor het bedrijf vanuit het datacenter de volledige Amerikaanse markt kan bedienen. Het datacenter wordt door Aliyun ingezet om clouddiensten te kunnen aanbieden aan Amerikaanse klanten, waarmee het bedrijf voet op de Amerikaanse markt wil zetten.

Aliyun bezit meerdere andere datacenters, die allen zijn gevestigd in China. Het gaat hierbij om datacenters in Hangzhou, Qingdao, Beijing, Shenzhen en Hong Kong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.