Viskweker klaagt datacenterbouwer aan wegens hogere temperatuur van grondwater

Viskweker klaagt datacenterbouwer aan wegens hogere temperatuur van grondwater

Een commerciële viskweker uit het Duitse Beieren heeft de datacenterontwikkelaar e-shelter aangeklaagd. De kweker stelt dat het warmere water dat door het datacenter terug wordt gegeven aan het grondwater invloed zal hebben op zoetwaterbronnen enkele kilometers verderop. De man is bang dat zijn forellen de verandering niet zullen overleven.

Dit meldt Süddeutsche.de. De rechtszaak is aangespannen door Anton Kurz, eigenaar van de Forellenhof Nadler. De man is bang dat zowel het grondwater als water in stroompjes door de komst van het datacenter zal worden opgewarmd. Dit is voor de man een groot probleem, aangezien de eitjes van forellen zeer nauwkeurig op een temperatuur tussen de 8 en 10 graden Celsius moeten worden gehouden. Wordt het kouder of warmer? Dan kunnen de eitjes beschadigd raken.

Ziektes en afwijkingen

Kurz is bang dat de komst van het datacenter de temperatuur van het grondwater en water in stroompjes dusdanig zal beïnvloeden dat hij de eitjes niet langer op de juiste temperatuur kan houden. Hierdoor zouden de forellen allerlei afwijkingen kunnen krijgen en sneller ziektes kunnen oplopen. De man vreest dan ook zijn inkomstenbron te verliezen.

Met een rechtszaak probeerde de viskweker een stokje te steken voor het plan van e-shelter. Het datacenter wordt gebouwd in Unterschleissheim, ten noorden van München. Het datacenter wordt ongeveer 18.000 vierkante meter groot en wordt gekoeld met grondwater. De rechtszaak is deze week door de rechter behandeld, maar de viskweker is niet in het gelijk gesteld. De kweker heeft zijn klacht inmiddels ingetrokken om de kosten van het proces niet te hoog te laten oplopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.