Brocade helpt bij de migratie naar SDN met nieuwe switches en VCS Logical Chassis

vdx-6940

Brocade breidt haar VCS fabric reeks uit om datacentereigenaren en -beheerders te helpen bij de migratie naar software defined networking (SDN). Het gaat om de VDX 6940 high density switch voor datacenters en het VCS Logical Chassis, waarmee een groot aantal switches gelijktijdig kunnen worden beheerd.

De VDX 6940 is voorzien van ‘Zero-Touch Provisioning’, een feature die het mogelijk maakt de switch in zeer korte tijd te configureren. Beheerders zouden de switch in minder dan één minuut draaiende moeten kunnen hebben. De VDX 6940 is specifiek ontworpen voor schaalbare architecturen en dynamische datacenteromgevingen.

Twee modellen

De switch is beschikbaar in twee modellen. De Brocade VDX 6940-36Q biedt 36 40GbE QSFP+ poorten, die via een breakout kabel kunnen worden opgebroken in vier 10GbE poorten voor in totaal 144 10GbE connecties. De Brocade VDX 6940-144S beschikt over 96 10GbE poorten in combinatie met 12 40 GbE of vier 100 GbE poorten in een 2U vormfactor.

De nieuwe switches bieden ondersteuning voor VCS Logical Chassis. Dit is een tool waarmee datacenterbeheerders tot 48 switches als één switch kunnen worden beheerd. Beheerders kunnen dus in één keer de instellingen van switches wijzigen, wat de configuratietijd aanzienlijk verkort.

Meer over
Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.