Apple bouwt commandocentrum voor datacenters in Arizona

Apple bouwt een megadatacenter in de Amerikaanse staat Arizona. Het Amerikaanse IT-bedrijf investeert twee miljard dollar in het datacenter, dat dienst moet gaan doen als een soort commandocentrum voor de overige datacenters van Apple.

Het datacenter moet worden aangedreven met behulp van zonne-energie. Om de locatie te voorzien van voldoende capaciteit bouwt Apple naast het datacenter een zonnepark met zonnepanelen. Dit park moet 70 megawatt aan energie gaan leveren aan het datacenter.

In totaal moeten zo’n 150 Apple-medewerkers fulltime aan de slag gaan in het nieuwe datacenter. Voor de bouw van het datacenter zijn veel voorbereidende werkzaamheden nodig, die door Apple’s saffierproducent GT Advanced Technologies worden uitgevoerd. De bouw van het datacenter kan naar verwachting in 2016 van start gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.