AMS-IX verwerkt 30% meer internetverkeer

Het internetknooppunt Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) is opnieuw gegroeid. AMS-IX heeft voor het derde opeenvolgende jaar meer dan 100 partijen aangesloten op haar platform. 90% van de bedrijven komt buiten de Nederlandse grenzen. Het internetverkeer op AMS-IX is met 30% gegroeid.

Het totale internetverkeersvolume binnen AMS-IX is in 2014 met 28% gegroeid tot 7,1 Exabyte (ruim 7 miljoen Terabyte). Ter vergelijking: één Terabyte aan muziek is al genoeg om meer dan drie jaar continu muziek te luisteren. De groei komt overeen met een eerdere voorspelling van Cisco in haar Visual Networking Index. Hierin voorspelde Cisco een jaarlijkse groei van 28% over periode 2013-2018.

3 Tbps

In september werd ook een nieuwe piek in de snelheid van het internetverkeer gehaald. Op het internetknooppunt werd voor het eerst de grens van 3 Terabit per seconde (Tbps) doorbroken. AMS-IX zag ook het IPv6-verkeer hard stijgen. Dit verkeer is in de afgelopen twee jaar verviervoudigen van 6 Gigabit per seconde (Gbps) in 2012 tot 24 Gbps in 2014.

Job Witteman, CEO van AMS-IX: “Dit is het derde jaar dat we weer meer dan 100 nieuwe partijen hebben mogen verwelkomen. Onze partners hebben daarin een belangrijke bijdrage gehad: 74% van onze nieuwe klanten kwamen namelijk via een partner ten opzichte van 68% in 2013. Het overgrote deel van deze klanten en leden komt uit het buitenland: 60% uit andere Europese landen, 30% uit de rest van de wereld. Dat laat zien dat Nederland dankzij onze digitale infrastructuur een cruciale rol speelt in de wereldwijde digitale economie.”

Lees ook
AMS-IX haalt met 10 Tbit/s verkeer nieuw internetrecord

AMS-IX haalt met 10 Tbit/s verkeer nieuw internetrecord

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), een van de grootste internetknooppunten ter wereld, heeft met 10 Tbit/s een nieuw internetrecord gevestigd. Woensdag 7 april is rond 22:00 een piek van 10,012 Terabit per seconde gehaald.

'Nederland dreigt achterop te raken met connectiviteit'

'Nederland dreigt achterop te raken met connectiviteit'

Nederland dreigt weg te zakken op het gebied van (internet)connectiviteit in vergelijking met andere landen. Nederland heeft de reputatie één van de best geconnecteerde landen ter wereld te zijn, maar te weinig huishoudens en bedrijven beschikken over toekomstbestendige verbindingen. Dat kan binnen enkele jaren regionale economische groei gaan rem1

Generatie Y gaat eisen aan datacenters veranderen

Generatie Y gaat eisen aan datacenters veranderen

De millenniumgeneratie - ook wel aangeduid als 'Generatie Y' - gaat een flinke stempel drukken op de toekomstige netwerken. Vergeleken met babyboomers stellen 'millennials' hogere eisen aan de capaciteit en flexibiliteit van het netwerk. Ook verwachten zij een breder aanbod aan diensten en andere factureringsmodellen. Hiermee gaat de generatie de1