Minkels stelt Christiaan van Terheijden aan als nieuwe CEO

Minkels, een wereldwijde leverancier van datacenter oplossingen en onderdeel van Legrand, heeft Christiaan van Terheijden (38) aangesteld als nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van het bedrijf. Aan Christiaan van Terheijden de taak om de wereldwijde positionering van het merk Minkels te versterken door het uitrollen van de business in nieuwe exportlanden. Ook is Van Terheijden aangesteld om de bestaande business te consolideren en verdere synergie te creëren tussen Minkels en Legrand. 

Minkels is een datacenter specialist, een fabrikant met jarenlang opgebouwde kennis binnen de internationale datacenter branche die modulaire, geïntegreerde totaaloplossingen biedt voor de ontwikkeling van corporate en commerciële datacenters. Moederorganisatie Legrand is een wereldwijde specialist op het gebied van elektrische intelligentie en digitale infrastructuren voor gebouwen.

Christiaan van Terheijden is aangetrokken om de wereldwijde positionering van het merk Minkels in de datacenter markt te versterken, de huidige business te consolideren en verdere synergie te creëren tussen Minkels en Legrand.

Van Terheijden bekleedde hiervoor verschillende internationale functies bij moederbedrijf Legrand. Meest recent was hij Commercial Director voor Legrand Group in Oostenrijk en Duitsland, waar hij de leiding had over vier vestigingen en het hoofdkantoor in Wenen. Daarvoor was hij jarenlang Manager Export, zowel voor Legrand Group als voor cable management specialist Van Geel – dat evenals Minkels enkele jaren geleden is overgenomen door Legrand. 

Krachten bundelen 

“Minkels is binnen de datacenter markt een leidende speler, een sterk en solide merk met innovatieve oplossingen, een merk dat wij graag internationaal verder willen uitbouwen,” zegt Van Terheijden. “Voor klanten van Minkels zijn de gebouwgebonden infrastructuur oplossingen van Legrand zeer interessant. Het betekent een significante uitbreiding op de invulling van hun datacenter behoeften, met innovatieve en bewezen technologieën van een wereldwijde specialist op het gebied van elektrische intelligentie. Zowel de oplossingen van Minkels als Legrand zijn bovendien zeer energie-efficiënt.”

Uitbreiding van Minkels’ productportfolio met de datacenter georiënteerde oplossingen van Legrand, zorgt er tegelijkertijd voor dat Minkels al in een eerder stadium betrokken raakt bij nieuwe datacenter projecten. “Legrand doet veel projecten op het gebied van elektrotechnische installatie,” zegt Van Terheijden. “Het betekent dat Minkels vroegtijdiger dan nu toegang krijgt tot offertetrajecten, al op het moment dat de ruwbouw van een datacenter wordt gestart. Ik verwacht dat dit een aanzienlijke impuls zal geven aan de verdere omzetgroei van Minkels.”

Internationale expansie

Van Terheijden’s kennis en ervaring op het gebied van export en global market benadering binnen de Legrand Group, zal ook bijdragen aan de verdere internationale expansie van Minkels’ global key accounts. Van Terheijden: “Minkels is het center of datacenter excellence binnen Legrand en strategisch leidend als het gaat om de uitrol van datacenter concepten in de markt.

Van Terheijden verwacht ook dat een samenwerkingsintensivering tussen Minkels en de wereldwijd aanwezige vestigingen en productie units van Legrand, positief zal bijdragen aan de ingezette global presence, local excellence strategie. “Ik ken de Legrand organisatie inmiddels goed, heb als Manager Export alle Legrand landen zelf bezocht. Niet alleen met de Duitse en Oostenrijkse markten ben ik dus zeer bekend, ook de lijntjes en contacten met andere Legrand landen zijn er. Intensivering van de interactie op het gebied van sales en kennisoverdracht tussen Minkels en Legrand, zal ervoor zorgen dat we nieuwe markten voor Minkels kunnen openbreken.”

 

One Response to Minkels stelt Christiaan van Terheijden aan als nieuwe CEO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.