Siemens: ‘Fouten in het ontwerp is belangrijke oorzaak van downtime’

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Robin van Doorn)

Datacenterdowntime is zeer kostbaar. Gemiddeld kost downtime datacentereigenaren duizenden dollars per minuut. Het voorkomen dan downtime is dan ook van groot belang. Philip Krause, algemeen directeur van Siemens Center of Competence voor datacenters in India, stelt dat het integreren van verschillende aanpakken noodzakelijk is om downtime te minimaliseren. Het bedrijf biedt daarom via het CoC in India lifecycle diensten aan die datacenterbeheerders helpen downtime te minimaliseren

Krause deed zijn uitspraak in een ronde tafel-sessie waarover DatacenterDynamics bericht. Downtime in datacenters heeft volgens de algemeen directeur een aantal belangrijke redenen, waarvan fouten in het ontwerp van een datacenter er één is. Het is dan ook van groot belang dat medewerkers met voldoende kennis en ervaring aan het hoofd staan van het ontwikkeltraject.

Fouten in het ontwerp

Krause legt uit: “Datacenters verbruiken 20~30 keer de hoeveelheid energie van een kantoorgebouw en vereisen professionele medewerkers om een juist ontwerp te krijgen. In sommige gevallen staan echter medewerkers met een achtergrond in commerciële projectontwikkeling of medewerkers met weinig ervaring aan het hoofd van datacenterdesign, wat tot problemen kan leiden. Als de dichtheid in het IT-rack bijvoorbeeld groeit van 1kW tot 30kW zijn meer kabels nodig, die op hun beurt meer warmte genereren. Als deze warmte niet op de juiste manier wordt afgevoerd kan dit tot brand leiden”

Brandblusinstallaties

Daarnaast voldoende brandblusinstallaties lang niet altijd aan standaarden of richtlijnen, wat eveneens tot downtime in datacenters kan leiden. Blusinstallaties moeten op de juiste manier zijn ontworpen en worden onderhouden om effectief te kunnen werken. Indien één blussysteem het begeeft zou een ander systeem haar taak soepel moeten overnemen om downtime te voorkomen.

Wijzigingen in datacenterassets

De derde reden is het niet in staat zijn wijzigingen in datacenterassets tijdig in kaart te brengen. Dit maakt de operationele bedrijfsvoering in en onderhoud van het datacenter moeilijk, wat kan leiden tot downtime. “Dit is met name van toepassing op colocatie service providers in China. Zij zien hun datacenters zeer snel uitbreiden, maar hun managementbeleid kan deze groei niet bijhouden. Klanten blijven in en uit het datacenter verhuizen, zonder dat dergelijke wijzigingen tijdig worden geüpdatet en vastgelegd. Dit kan van invloed zijn op nieuwe klanten van het datacenter”, aldus Krause.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.